


Ooh, mikä herkku! Täytetty omenakuivakakku saa mehevyytensä omenasoseesta ja makoisuutensa piparminttu-tuorejuustotäytteestä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Omenasoseella mehevöitetty, täytetty omenakuivakakku toimii hyvin myös täytekakkuna, kun leikkaat sen osiin ja pursotat väleihin piparmintun makuista tuorejuustotäytettä. Kakku leikkaantuu parhaiten osiin, kun leivot sen jo edellisenä päivänä.
Reseptin ainekset
10 palaa
Kakku
2
munaa
2 dl
sokeria
2 dl
omenasosetta
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
fenkolia jauhettuna
1 dl
rypsiöljyä
Täyte
75 g
pehmeää voita
2½ dl
tomusokeria
300 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1½ dl
karkkirouhetta (Marianne Crush)
Kostutus
1½ dl
omenamehua
Mehevä omenakuivakakku leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää omenasose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan vuorotellen öljyn kanssa.
- Kaada kakku voideltuun ja jauhotettuun pieneen kuivakakkuvuokaan (vetoisuus 1 litra).
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan.
- Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
- Vatkaa voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja karkkirouhe. Lusikoi massa tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja nosta pussi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan.
- Kokoa kakku. Kostuta kakkukerrokset omenamehulla ja pursota väliin paksua täytettä. Koristele kakku lopulla täytteellä.
- Säilytä omenakuivakakku jääkaapissa.
Vinkki!
Suloinen muoviorava sopii kakunkoristeeksi, kunhan ensin peset sen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat