Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläinen suklaamoussekakku

4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min

Suklaamoussekakku hurmaa kahvipöydässä tai jälkiruokana. Tee täyteläinen suklaamousse itse ja kakkupohjan voit ostaa vaikka valmiina.

12.8.2015
Reseptin ainekset
6-8 annosta
1
valmis kakkupohja (1–2 cm paksu)
3
liivatelehteä
200 g
tummaa suklaata
50 g
voita
2
kananmunaa
ripaus suolaa
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa

1. Laita 1–2 cm:n kakkupohja irtopohjavuoalle (jos haluat tehdä pohjan itse, löydät ohjeen täältä). Pehmennä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä.

2. Paloittele suklaa ja voi. Siirrä ne metalli- tai lasikulhoon.

3. Lämmitä kattilassa vettä höyryävän kuumaksi. Laita kulho höyryävän veden yläpuolelle. Anna suklaan ja voin sulaa. Sekoita välillä. Nosta suklaakulho pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.

4. Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset vaikka lasiin. Kun suklaasula on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset reippaasti seokseen. Lisää ripaus suolaa.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa valkuaisvaahto paksuksi ja kiiltäväksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.

6. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen.

7. Kiehauta 2 rkl maitoa. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet sekaan. Jäähdytä ja lisää seos mousseen sekoittaen.

6. Kumoa mousse vuokaan kakkupohjan päälle. Anna suklaamoussekakun hyytyä 3–4 tuntia jääkaapissa. Vuole suklaata koristeeksi ja asettele päälle syötäviä kukkia. Suklaamoussekakku on valmis tarjottavaksi.

Katso myös upea kolmen suklaan moussekakku!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt