Kotivinkki

Kolmen suklaan moussekakku

13 h
3.7
0

Kolmen suklaan moussekakku

Moussekakku koostuu valkosuklaa-, maitosuklaa- ja tummasuklaakerroksista. Kakun tekeminen ottaa aikansa, mutta upea kokonaisuus maksaa vaivan.
Teksti Kotivinkki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-12 annosta)

  • 2kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 rkltummaa kaakaojauhoa
  • 1 tlleivinjauhetta

Moussekakun täyte

  • 12liivatelehteä
  • 6kananmunankeltuaista
  • 3 dlmaitoa
  • 4 ½ rklsokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gvadelman tai karpalonmakuista maitosuklaata
  • 200 gtummaa suklaata
  • 6 dlkuohukermaa

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon siivilän läpi.

2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

3. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa kahtia.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmenevät.

5. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

6. Pane jokaista moussea varten kattilaan maito, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kuumaksi, kunnes seos sakenee. Varo kiehauttamasta seosta, sillä muuten keltuaiset juoksettuvat.

7. Liuota kuuman keltuais-maitoseoksen sekaan kuiviksi puristellut pehmenneet liivatteet.

8. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä.

9. Paloittele suklaat eri kulhoihin ja sulata ne varovasti miedolla lämmöllä mikrossa.

10. Vaahdota kerma ja jaa se tasan kolmeen eri kulhoon. Lisää kuhunkin kermavaahtokulhoon varovasti nostellen yksi sulatetuista suklaista sekä yksi osa kolmeen osaan jaetusta maito-keltuais-liivateseoksesta.

11. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan sivut kelmulla ja pohja leivinpaperilla. Kokoa kakku vuokaan. Pane pohjalle toinen pala halkaistusta kakkupohjasta ja kostuta se kevyesti maitotilkalla. Toisen palan voit pakata muoviin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.

12. Levitä kakkupohjalle ensin tumma-, sitten maitosuklaa- ja sen jälkeen valkosuklaaseos. Nosta kakku peitettynä viileään mielellään yön ajaksi.

13. Koristele kakun pinta juuri ennen tarjoilua esimerkiksi kermavaahtonokareilla, marjoilla, raastetulla suklaalla tai tuoreilla hedelmäpaloilla ja yrteillä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä