


Kala kuin koru
Täydellinen lohimedaljonki – katso kuvaohjeet leikkaamisesta ja paistamisesta sekä valmista herkulliset lisukkeet
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Näin leikkaat ja paistat mehevät lohimedaljongit. Nauti sitruunaisen kaprismuusin ja mätitahnalla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
nahallista lohifileetä
2
valkosipulinkynttä
4
rosmariininoksaa
2 rkl
rypsiöljyä
50 g
voita
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Kaprismuusi
700 g
perunoita (jauhoinen lajike)
1 tl
suolaa
50 g
voita
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
kapriksia
Mätitahnakastike
1 prk (2 dl)
kermaviiliä
3 rkl
mätitahnaa
1
sitruunan mehu ja kuori
½ rku
tilliä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lohimedaljonki − ohje:
- Valmista ensin kaprismuusi. Kuori ja kuutioi perunat. Laita perunat kattilaan, lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. Mausta suolalla. Keitä perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia
- Siivilöi perunat, mutta säästä keitinvesi. Laita perunat takasin kattilaan. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai peruna survimella. Lisää voi, sitruunanmehu ja hienonnetut kaprikset. Ohenna muusi keitinvedellä sopivan paksuiseksi.
- Valmista mätitahnakastike. Yhdistä kulhossa kermaviili ja mätitahna. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista mehu. Hienonna tilli. Lisää tilli, sitruunan kuori ja mehu kermaviilin joukkoon ja mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa fileestä noin 4 cm:n kokoinen pala ja sen keskelle viilto, joka yltää nahkaan saakka, muttei mene nahasta läpi. Tee fileestä neljä samanlaista viipaletta. Taita viipaleet perhosen muotoon.
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuivaa rosmariininoksat.
- Kuumenna öljy pannulla. Laita medaljongit pannulle saranapuoli alaspäin. Paista medaljonkeja keskilämmöllä 2–3 minuuttia per puoli.
- Lisää voi, valkosipulinkynnet ja rosmariinit pannulle. Paista 1–2 minuuttia ja lusikoi kalan pinnalle pannulta kuumaa paistorasvaa. Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat