


Täydellinen lasagne
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Täydellinen lasagne valmistuu kirsikkatomaateista haudutetusta jauhelihakastikkeesta ja parmesaani–bechamelista. Lasagne on tunnista valmista syötäväksi!
Reseptin ainekset
8 annosta
400 g
naudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
4 dl
juuriselleriä ( raastettuna)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
400 g
tomaattimurskaa
150 g
kirsikkatomaatteja
1½ dl
punaviiniä
1 ruukku
tuoretta basilikaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
lasagnelevyjä
Parmesaani–bechamel
7 dl
maitoa
30 g
voita
5 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
parmesaania (raastettuna)
½–1 tl
suolaa
Täydellinen lasagne – ohje:
- Paista jauheliha kypsäksi pannulla pienessä tilkassa öljyä.
- Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuori ja raasta selleri. Lisää jauhelihan joukkoon. Freesaa viiden minuutin ajan.
- Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne tomaattimurskan kanssa pannulla olevaan jauheliha-kasvisseokseen.
- Kaada päälle loraus viiniä, kiehauta nopeasti ja jätä keittymään kasaan miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi.
- Nypi joukkoon yhden ruukkubasilikan lehdet.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Aloita bechamel-kastikkeen valmistus lämmittämällä maito ja sulattamalla voi toisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voisulan joukkoon ja sekoittele pari minuuttia.
- Kaada lämmintä maitoa ohuena norona vehnäjauho-voiseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää raastettu parmesaanijuusto ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
- 10Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- 11Voitele neliskanttinen uunivuoka ja laita sen pohjalle ohuelti juustokastiketta. Peitä juustokastike lasagnelevyillä, joiden päälle laita taas ohuesti juustokastiketta ja noin kolmannes jauhelihasta. Toista muutaman kerroksen verran. Päällimmäiseksi tulee vain lasagnelevyjä, jotka peitetään runsaalla kerroksella juustokastiketta. Sen joukkoon voi vielä raastaa hieman ekstrajuustoa.
- 12Paista lasagnea noin 45 minuutin ajan uunissa. Jos käytät tuorepastalevyjä, on paistoaika noin vartin verran vähemmän.
Vinkit!
- Anna lasagnen seistä ainakin 10 minuuttia uunista tulon jälkeen ennen tarjoilua.
- Etsitkö perinteisempää reseptiä? Katso mehevän lasagnen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat