Täydellinen lasagne

Reseptin ainekset (8 annosta)
- 400 gnaudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
- 4 dljuuriselleriä ( raastettuna)
- 1 kplsipuli
- 2 kplvalkosipulinkynsi
- 400 gtomaattimurskaa
- 150 gkirsikkatomaatteja
- 1½ dlpunaviiniä
- 1 ruukkutuoretta basilikaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlsuolaa
- lasagnelevyjä
Parmesaani–bechamel
- 7 dlmaitoa
- 30 gvoita
- 5 rklvehnäjauhoja
- 2 dlparmesaania (raastettuna)
- ½–1 tlsuolaa
Paista jauheliha kypsäksi pannulla pienessä tilkassa öljyä.
Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuori ja raasta selleri. Lisää jauhelihan joukkoon. Freesaa viiden minuutin ajan.
Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne tomaattimurskan kanssa pannulla olevaan jauheliha-kasvisseokseen.
Kaada päälle loraus viiniä, kiehauta nopeasti ja jätä keittymään kasaan miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi.
Nypi joukkoon yhden ruukkubasilikan lehdet.
Laita uuni lämpenemään 180 °C.
Aloita bechamel-kastikkeen valmistus lämmittämällä maito ja sulattamalla voi toisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voisulan joukkoon ja sekoittele pari minuuttia.
Kaada lämmintä maitoa ohuena norona vehnäjauho-voiseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Lisää raastettu parmesaanijuusto ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Voitele neliskanttinen uunivuoka ja laita sen pohjalle ohuelti juustokastiketta. Peitä juustokastike lasagnelevyillä, joiden päälle laita taas ohuesti juustokastiketta ja noin kolmannes jauhelihasta. Toista muutaman kerroksen verran. Päällimmäiseksi tulee vain lasagnelevyjä, jotka peitetään runsaalla kerroksella juustokastiketta. Sen joukkoon voi vielä raastaa hieman ekstrajuustoa.
Paista lasagnea noin 45 minuutin ajan uunissa. Jos käytät tuorepastalevyjä, on paistoaika noin vartin verran vähemmän.
Anna lasagnen seistä ainakin 10 minuuttia uunista tulon jälkeen ennen tarjoilua.