


Tattipizza – herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
1 h 15 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 55 min
Tattipizza saa sienestäjän hyrräämään onnesta. Lado pohjan päälle tomaattikastikkeen sijaan keitettyä perunaa ja italialaisia juustoa ja nostat herkkutatit pizzan päärooliin.
Reseptin ainekset
2 kpl
Pohja
12 g
tuorehiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
3
perunaa (keitettynä)
20 g
herkkutatteja (kuivattuja)
1/2 rs
ricottajuustoa ((à 250 g))
1 1/2 dl
pecorinojuustoa
100 g
taleggiojuustoa
2 tl
timjaminlehtiä
1/2 tl
tryffeliöljyä
Tattipizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla puoli tuntia.
- Nosta pizzakivi tai pelti uuniin. Laita kuumenemaan 250 asteeseen. Viipaloi perunat. Liota kuivattuja tatteja 15 minuuttia. Sekoita pecorinoraaste ricottaan .
- Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 2 osaan, kauli pohjiksi. Nosta yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Levitä ricottatahna, taleggiojuusto paloina, perunat ja sienet pizzapohjille. Lisää timjamia.
- Paista uunissa 8 minuuttia. Lisää kuuman tattipizzan päälle tryffeliöljyä. Tarjoa heti.
Vinkki!
Voit tietysti käyttää myös tuoreita tatteja. Jo kahdesta pienestä tatista saat täytettä kahteen pizzaan. Puhdista ja viipaloi sienet ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi, ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat