Maku

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin

1 h 15 min
KA
4.25
1

Tattipizza saa sienestäjän hyrräämään onnesta. Lado pohjan päälle tomaattikastikkeen sijaan keitettyä perunaa ja italialaisia juustoa ja nostat herkkutatit pizzan päärooliin.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 kpl)

Pohja

  • 12 gtuorehiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 3perunaa (keitettynä)
  • 20 gherkkutatteja (kuivattuja)
  • 1/2 rsricottajuustoa ((à 250 g))
  • 1 1/2 dlpecorinojuustoa
  • 100 gtaleggiojuustoa
  • 2 tltimjaminlehtiä
  • 1/2 tltryffeliöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN55 min

Tattipizza valmistetaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla puoli tuntia.
  2. Nosta pizzakivi tai pelti uuniin. Laita kuumenemaan 250 asteeseen. Viipaloi perunat. Liota kuivattuja tatteja 15 minuuttia. Sekoita ricottaan pecorinoraaste.
  3. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 2 osaan, kauli pohjiksi. Nosta yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Levitä puolet ricottatahnasta, taleggiojuusto paloina, perunat ja sienet. Lisää timjamia.
  4. Paista uunissa 8 minuuttia. Lisää kuuman pizzan päälle tryffeliöljyä. Tarjoa heti.

Vinkki!

Voit tietysti käyttää myös tuoreita tatteja. Jo kahdesta pienestä tatista saat täytettä kahteen pizzaan. Puhdista ja viipaloi sienet ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi, ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.

MITÄ PIDIT?
4.25