Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
1 h 15 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
55 minTattipizza saa sienestäjän hyrräämään onnesta. Lado pohjan päälle tomaattikastikkeen sijaan keitettyä perunaa ja italialaisia juustoa ja nostat herkkutatit pizzan päärooliin.
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 13.9.2018

Tattipizza – itkettävän herkullinen pizza bianca nostaa herkkutatit päärooliin
Reseptin ainekset (2 kpl)
Pohja
- 12 gtuorehiivaa
- 2 dlvettä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 dloliiviöljyä
- 5 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 3perunaa (keitettynä)
- 20 gherkkutatteja (kuivattuja)
- 1/2 rsricottajuustoa ((à 250 g))
- 1 1/2 dlpecorinojuustoa
- 100 gtaleggiojuustoa
- 2 tltimjaminlehtiä
- 1/2 tltryffeliöljyä
Tattipizza valmistetaan näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota liinan alla puoli tuntia.
- Nosta pizzakivi tai pelti uuniin. Laita kuumenemaan 250 asteeseen. Viipaloi perunat. Liota kuivattuja tatteja 15 minuuttia. Sekoita pecorinoraaste ricottaan .
- Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 2 osaan, kauli pohjiksi. Nosta yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille. Levitä ricottatahna, taleggiojuusto paloina, perunat ja sienet pizzapohjille. Lisää timjamia.
- Paista uunissa 8 minuuttia. Lisää kuuman pizzan päälle tryffeliöljyä. Tarjoa heti.
Vinkki!
Voit tietysti käyttää myös tuoreita tatteja. Jo kahdesta pienestä tatista saat täytettä kahteen pizzaan. Puhdista ja viipaloi sienet ja paista voissa pannulla kullanruskeiksi, ennen kuin lisäät ne pizzan päälle.

Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
Maku

Omena-pekonipizza saa makuhermosi hyrräämään – hedelmäisen pizzan juju on rapea salviapekoni
Maku

Kantarellipizza – kahdella juustolla aateloitu pizza, johon jäät taatusti koukkuun!
Maku

Gluteeniton pizza – 3 erilaista tapaa tehdä pohja ilman vehnäjauhoja

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?
Maku

Pizzamuffinit – uusi perjantai-illan hittiherkku
Maku

Leikkelepizza
Maku

Päärynä-sinihomejuustopizza
Maku