


Tattilasagne – italialaisklassikon ruokaisa kasvisversio
1 h 40 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 50 min
Tattilasagnen mehukkuuden salaisuus piilee täytteeseen piilotetuissa kesäkurpitsakuutioissa. Makuelämys kruunataan tietenkin tuoreilla tateilla!
Reseptin ainekset
8 annosta
Tattilasagne
300 g
tatteja (paloiteltuna)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kesäkurpitsaa
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
740 g
yrttitomaattimurskaa
200 g
vuohenmaitojuustoa
8
lasagnelevyä
75 g
juustoa (raastettuna)
Tattilasagne – ohje:
- Pane sienet isoon kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut.
- Hienonna sipulit ja kuutioi kesäkurpitsat. Kumoa ne sienten joukkoon kattilaan voinokareen kanssa. Kuumenna, kunnes kasvikset hiukan kuullottuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kumoa tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon sieni-kasvisseos. Anna kiehua 10 minuuttia. Viipaloi vuohenjuusto.
- Levitä lasagnevuoan pohjalle tomaatti-sienikastiketta, päälle vuohenjuustokiekkoja ja lasagnelevyjä. Käytä kastiketta kerroksissa reilusti, jotta tattilasagnesta ei tule kuivaa. Kokoa lasagne ja jätä päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista tattilasagnea 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat