3,6(13)
Tattilasagne – italialaisklassikon ruokaisa kasvisversio
Munaton
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 50 min
Tattilasagnen mehukkuuden salaisuus piilee täytteeseen piilotetuissa kesäkurpitsakuutioissa. Makuelämys kruunataan tietenkin tuoreilla tateilla!
19.9.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Tattilasagne
300 gtatteja (paloiteltuna)
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplkesäkurpitsaa
2 rklvoita
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
740 gyrttitomaattimurskaa
200 gvuohenmaitojuustoa
8 kpllasagnelevyjä
75 gjuustoa (raastettuna)

Tattilasagne valmistuu näin:

  1. Pane sienet isoon kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut.
  2. Hienonna sipulit ja kuutioi kesäkurpitsat. Kumoa ne sienten joukkoon kattilaan voinokareen kanssa. Kuumenna, kunnes kasvikset hiukan kuullottuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kumoa tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon sieni-kasvisseos. Anna kiehua 10 minuuttia. Viipaloi vuohenjuusto.
  4. Levitä lasagnevuoan pohjalle tomaatti-sienikastiketta, päälle vuohenjuustokiekkoja ja lasagnelevyjä. Käytä kastiketta kerroksissa reilusti, jotta tattilasagnesta ei tule kuivaa. Kokoa lasagne ja jätä päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista tattilasagnea 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo