Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Tattilasagne – italialaisklassikon ruokaisa kasvisversio

1 h 40 min
MU
KA
3.55
2
Tattilasagnen mehukkuuden salaisuus piilee täytteeseen piilotetuissa kesäkurpitsakuutioissa. Makuelämys kruunataan tietenkin tuoreilla tateilla!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Mikko Mäntyniemi

Ainekset (8 annosta)

Tattilasagne

  • 300 gtatteja (paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplkesäkurpitsaa
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 740 gyrttitomaattimurskaa
  • 200 gvuohenmaitojuustoa
  • 8 kpllasagnelevyjä
  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN50 min

Tattilasagne valmistuu näin:

  1. Pane sienet isoon kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes irtoava neste on lähes haihtunut.
  2. Hienonna sipulit ja kuutioi kesäkurpitsat. Kumoa ne sienten joukkoon kattilaan voinokareen kanssa. Kuumenna, kunnes kasvikset hiukan kuullottuvat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kumoa tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon sieni-kasvisseos. Anna kiehua 10 minuuttia. Viipaloi vuohenjuusto.
  4. Levitä lasagnevuoan pohjalle tomaatti-sienikastiketta, päälle vuohenjuustokiekkoja ja lasagnelevyjä. Käytä kastiketta kerroksissa reilusti, jotta tattilasagnesta ei tule kuivaa. Kokoa lasagne ja jätä päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista tattilasagnea 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.
MITÄ PIDIT?
3.55