


Ripaus timjamia
Tattikaviaari – monikäyttöinen tattitahna sopii eväsleipien väliin, dipiksi tai juhlapöytään
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Monipuolinen sienikaviaari sopii levitteeksi, lisukkeeksi tai vaikka suolaisten lettujen täytteeksi.
Reseptin ainekset
3 dl
5 dl
tuoreita puhdistettuja herkkutatteja
1
sipuli
½ rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
timjaminlehtiä
1 tl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Tattikaviaari – ohje:
- Puhdista ja paloittele herkkutatit. Kuori ja hienonna sipuli.
- Nosta sienet pannulle ja käännä levy päälle. Kun sienistä irronnut neste on lähes haihtunut, lisää pannulle sipulit. Kuumenna sekoitellen. Kun neste on haihtunut kokonaan, nosta sivuun jäähtymään.
- Soseuta jäähtynyt sieniseos sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hienonnetut yrtit ja mausteet. Tattikaviaari säilyy suljetussa rasiassa jääkaapissa noin viikon.
Vinkki!
Voit käyttää tuoreiden sienten sijaan myös kuivattuja (50 g kuivattuja vastaa noin 1 l tuoreita). Liota kuivattuja sieniä vedessä noin 30 minuuttia, purista kuivaksi ja valmista ohjeen mukaan. Katso ohje sienten kuivaamiseen täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat