Maku

Tatti-sitruunarisotto

35 min
4.2
0

Tatti-sitruunarisotto

GL
KA
LA
MU
0
4.2
Tämä kostean mehevä risotto saa makua tateista ja kirpeyttä sitruunoista. Se on myös sopivan simppeli arki-iltana valmistettavaksi.  Voiko täydellisempää syysruokaa ollakaan?
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtatteja
  • 1 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 7 dlkasvislientä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Valmista tatti-sitruunarisotto näin:

Puhdista ja paloittele tatit. Hienonna sipuli.

Paista tatteja paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on irronnut ja tatit ovat saaneet hieman väriä.

Lisää öljy, sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes riisit ovat läpikuultavia.

Mausta sitruunankuoriraasteella, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada joukkoon kasvislientä muutamassa erässä.

Keitä risottoa miedolla lämmöllä kannen alla yhteensä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää sitruunamehu, hunaja ja parmesaani. Tarkista maku.

Tarjoa tatti-sitruunarisoton lisäksi parmesaaniraastetta.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä