


Tatti-sitruunarisotto
35 min
Tämä kostean mehevä risotto saa makua tateista ja kirpeyttä sitruunoista. Se on myös sopivan simppeli arki-iltana valmistettavaksi. Voiko täydellisempää syysruokaa ollakaan?
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tatteja
1 kpl
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
7 dl
kasvislientä
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
hunajaa
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Lisäksi
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Tatti-sitruunarisotto – ohje:
- Puhdista ja paloittele tatit. Hienonna sipuli.
- Paista tatteja paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on irronnut ja tatit ovat saaneet hieman väriä.
- Lisää öljy, sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes riisit ovat läpikuultavia.
- Mausta sitruunankuoriraasteella, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada joukkoon kasvislientä muutamassa erässä.
- Keitä risottoa miedolla lämmöllä kannen alla yhteensä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää sitruunamehu, hunaja ja parmesaani. Tarkista maku.
- Tarjoa tatti-sitruunarisoton lisäksi parmesaaniraastetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat