Maku

Tatti-sitruunarisotto

35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
Tämä kostean mehevä risotto saa makua tateista ja kirpeyttä sitruunoista. Se on myös sopivan simppeli arki-iltana valmistettavaksi.  Voiko täydellisempää syysruokaa ollakaan?
GL
KA
LA
MU
4.5
0
Julkaistu 13.6.2012


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gtatteja
  • 1 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 7 dlkasvislientä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlhunajaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Tatti-sitruunarisotto – ohje:

  1. Puhdista ja paloittele tatit. Hienonna sipuli.
  2. Paista tatteja paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on irronnut ja tatit ovat saaneet hieman väriä.
  3. Lisää öljy, sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes riisit ovat läpikuultavia.
  4. Mausta sitruunankuoriraasteella, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada joukkoon kasvislientä muutamassa erässä.
  5. Keitä risottoa miedolla lämmöllä kannen alla yhteensä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Lisää sitruunamehu, hunaja ja parmesaani. Tarkista maku.
  7. Tarjoa tatti-sitruunarisoton lisäksi parmesaaniraastetta.
Kommentoi »