Tatti-sitruunarisotto
35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
Tämä kostean mehevä risotto saa makua tateista ja kirpeyttä sitruunoista. Se on myös sopivan simppeli arki-iltana valmistettavaksi. Voiko täydellisempää syysruokaa ollakaan?
GL
KA
LA
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 13.6.2012

Tatti-sitruunarisotto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gtatteja
- 1 kplsipulia
- 2 rkloliiviöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1 tltimjamia
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 7 dlkasvislientä
- 2 rklsitruunamehua
- 2 tlhunajaa
- 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Lisäksi
- 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tatti-sitruunarisotto – ohje:
- Puhdista ja paloittele tatit. Hienonna sipuli.
- Paista tatteja paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on irronnut ja tatit ovat saaneet hieman väriä.
- Lisää öljy, sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes riisit ovat läpikuultavia.
- Mausta sitruunankuoriraasteella, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada joukkoon kasvislientä muutamassa erässä.
- Keitä risottoa miedolla lämmöllä kannen alla yhteensä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää sitruunamehu, hunaja ja parmesaani. Tarkista maku.
- Tarjoa tatti-sitruunarisoton lisäksi parmesaaniraastetta.