Tallimestarin kiisseli

30 min
4.4
2

Tallimestarin kiisseli

MU
KA
2
4.4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlvettä
  • 5 dlkarviaisia
  • 2 dlsokeria
  • 4 rklperunajauhoja
  • 1/2 dlvettä
  • 1 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 3 kplruisleipäviipaletta (raastettuna)
  • 3 rklvoita (luomu)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta

Tarjoiluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kiehauta vesi ja lisää karviaiset. Keitä, kunnes marjat ovat täysin pehmenneet.

Siivilöi mehu. Lisää joukkoon sokeri ja anna kiehahtaa uudelleen.

Liuota perunajauhot kylmään veteen. Ota kattila liedeltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen.

Pane kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kiisseli jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.

Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää mukaan ruisleipäraaste ja anna ruskistua kevyesti.

Mausta seos sokerilla ja kaakaojauheella. Kaada Tallimestarin kiisseli annosmaljoihin ja ripottele päälle reippaasti leipäseosta ja nokare kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä