Maku

Pellillinen omenapiirakkaa – herkku, josta riittää isommallekin porukalle

1 h
KA
MU
4.16
11

Pellillinen omenapiirakkaa riittää tyydyttämään suuremmankin sakin makeannälän. Pohja valmistuu näppärästi piimätaikinasta, ja päälle asetellaan reilusti omenaviipaleita. Koko komeus kruunataan lopuksi kanelihunnulla.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 palaa)

Taikina

  • 4 dlpiimää
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 500 gomenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Pinnalle

  • 4 kplomenaa (pientä)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pellillinen omenapiirakkaa valmistuu näin:

  1. Sekoita piimä, margariini, sokeri ja fariinisokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet, eli jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
  2. Sekoita piimä, juokseva margariini,
  3. Aseta uunipellille voideltu leivinpaperi. Levitä taikina leivinpaperille.
  4. Pese täytteen omenat ja leikkaa hedelmät kuutioiksi. Levitä kuutiot pohjataikinan päälle. Painele kuutioita käsin syvemmälle taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  5. Pese koristeluun tarkoitetut, piirakan pinnalle tulevat omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenoista ohuita renkaita. Levitä omenarenkaat piirakan päälle ja viimeistele kanelilla sekä sokerilla.
  6. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa 30 minuuttia.
  7. Tarjoil vaniljakastikkeen kera.

Vinkki!

Jos et ripottele kanelia piirakan pinnalle ennen paistamista, voit viimeistellä piirakan siivilöimällä sen pinnalle kanelilla maustettua tomusokeria (½ dl tomusokeria ja ½ tl kanelia).

MITÄ PIDIT?
4.16