


Pellillinen omenapiirakkaa – herkku, josta riittää isommallekin porukalle
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Pellillinen omenapiirakkaa riittää tyydyttämään suuremmankin sakin makeannälän. Pohja valmistuu näppärästi piimätaikinasta, ja päälle asetellaan reilusti omenaviipaleita. Koko komeus kruunataan lopuksi kanelihunnulla.
Reseptin ainekset
16 palaa
Pellillinen omenapiirakkaa – taikina
4 dl
piimää
2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
500 g
omenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
1/2 dl
sokeria
1 tl
kanelia
Pinnalle
4
omenaa (pientä)
1 rkl
sokeria
1/2 tl
kanelia
Omenapiirakka (pellillinen) – ohje:
- Sekoita piimä, margariini, sokeri ja fariinisokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet, eli jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
- Sekoita piimä, juokseva margariini,
- Aseta uunipellille voideltu leivinpaperi. Levitä taikina leivinpaperille.
- Pese täytteen omenat ja leikkaa hedelmät kuutioiksi. Levitä kuutiot pohjataikinan päälle. Painele kuutioita käsin syvemmälle taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Pese koristeluun tarkoitetut, piirakan pinnalle tulevat omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenoista ohuita renkaita. Levitä omenarenkaat piirakan päälle ja viimeistele kanelilla sekä sokerilla.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa 30 minuuttia.
- Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Vinkki!
Jos et ripottele kanelia piirakan pinnalle ennen paistamista, voit viimeistellä piirakan siivilöimällä sen pinnalle kanelilla maustettua tomusokeria (½ dl tomusokeria ja ½ tl kanelia).
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat