Maku

Pellillinen omenapiirakkaa – herkku, josta riittää isommallekin porukalle

1 h
4.13
11

Pellillinen omenapiirakkaa – herkku, josta riittää isommallekin porukalle

KA
MU
11
4.13
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Pellillinen omenapiirakkaa riittää tyydyttämään suuremmankin sakin makeannälän. Pohja valmistuu näppärästi piimätaikinasta, ja päälle asetellaan reilusti omenaviipaleita. Koko komeus kruunataan lopuksi kanelihunnulla.

Ainekset (16 palaa)

Taikina

  • 4 dlpiimää
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 500 gomenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Pinnalle

  • 4 kplomenaa (pientä)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pellillinen omenapiirakkaa valmistuu näin:

  1. Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.
  2. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Voit myös sekoittaa kanelin ja sokerin omenakuutioiden joukkoon.
  4. Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja halutessasi hieman kanelia.
  5. Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa halutessasi omenapiirakan lisänä vaniljakastiketta.

Vinkki!

Jos et ripottele kanelia piirakan pinnalle ennen paistamista, voit viimeistellä piirakan siivilöimällä sen pinnalle kanelilla maustettua tomusokeria (½ dl tomusokeria ja ½ tl kanelia).

MITÄ PIDIT?
4.13