Maku

Talkoolaisten omenapiirakka

1 h
4.2
11

Talkoolaisten omenapiirakka

KA
MU
11
4.2
Helppo omenapiirakka syntyy piimätaikinasta käden käänteessä. Tuloksena on pellillinen omenapiirakkaa, joka on pehmeää ja herkullista, ja josta riittää isollekin porukalle. Katso VIDEO, kuinka piirakka valmistuu!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Taikina

  • 4 dlpiimää
  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 500 gomenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkanelia

Pinnalle

  • 4 kplomenaa (pientä)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pellillinen omenapiirakkaa valmistuu näin:

Sekoita piimä, margariini ja sokerit keskenään. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet piimä-sokeriseokseen.

Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle.

Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Ripottele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne käsin taikinaan. Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Voit myös sekoittaa kanelin ja sokerin omenakuutioiden joukkoon.

Pese pinnalle tulevat omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi renkaiksi. Levitä viipaleet tasaisin välein piirakan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja halutessasi hieman kanelia.

Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa halutessasi talkoolaisten omenapiirakan lisänä vaniljakastiketta.

Vinkki! Jos et ripottele kanelia piirakan pinnalle ennen paistamista, voit viimeistellä piirakan siivilöimällä sen pinnalle kanelilla maustettua tomusokeria (1/2 dl tomusokeria / 1/2 tl kanelia).

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä