Maku

Talkkuna-omenamuffinit

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Talkkuna tekee omenamuffineista kuitupitoisempia. Talkkunaleivonnaisten paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Paista ne juuri ja juuri kypsiksi, ettei leipomuksiin tule pistävää makua.
5
0
Julkaistu: 22.8.2017


Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltalkkunajauhoja (Hirvelän Uunitalkkuna)
  • 1 dlkypsää kaurarouhetta (Hirvelän KauraKuitunen)
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlomenakuutioita (sokeroituja)
Tulosta

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne maidon kanssa taikinaan.

Jaa pienet muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.

Täytä vuoat vähän yli puolilleen. Ripottele päälle omenakuutioita.

Paista muffineita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ohje: Hirvelän Talkkunan Sirkka Hirvelä

Omenamuffinit sopivat keliaakikoille ja gluteenittomaan ruokavalioon, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin Jytte-jauhoihin.

Kommentoi »