Maku

Talkkuna-omenamuffinit

40 min
5
0

Talkkuna-omenamuffinit

Talkkuna tekee omenamuffineista kuitupitoisempia. Talkkunaleivonnaisten paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Paista ne juuri ja juuri kypsiksi, ettei leipomuksiin tule pistävää makua.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita (tai margariinia)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dltalkkunajauhoja (Hirvelän Uunitalkkuna)
  • 1 dlkypsää kaurarouhetta (Hirvelän KauraKuitunen)
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa
  • 1 1/2 dlomenakuutioita (sokeroituja)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne maidon kanssa taikinaan.

Jaa pienet muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.

Täytä vuoat vähän yli puolilleen. Ripottele päälle omenakuutioita.

Paista muffineita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ohje: Hirvelän Talkkunan Sirkka Hirvelä

Vinkki!

Omenamuffinit sopivat keliaakikoille ja gluteenittomaan ruokavalioon, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin Jytte-jauhoihin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä