Maku

Talkkuna-mustikkapiirakka

2 h 20 min
4
1

Talkkuna-mustikkapiirakka

Tämän mehukkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu piimä, talkkunajauho ja mustikat. Se sopii erityisesti talkkunan ystäville.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 viipaletta)

pohja

  • 50 gvoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 1 dltalkkunajauhoja
  • 1,5 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

täyte

  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 200 gmustikoita
  • 5 dlpiimää
  • 1 dltalkkunajauhoja

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Sekoita voisula, sokeri ja muna keskenään.

Yhdistä talkkunajauho, ruisjauho sekä leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen.

Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte sekoittamalla sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat keskenään. 

Lisää mustikat, piimä ja lopuksi talkkunajauho hyvin sekoittaen. 

Ota taikina jääkaapista ja levitä se irtopohjavuokaan reunoja myöten. Kaada täyte vuokaan.

Paista piirakkaa ensin 200 asteessa 30 minuuttia ja laske lämpötila 150 asteeseen vielä 30 minuutiksi.

Sammuta uuni ja laita jokin esine uunin oven väliin, jotta piirakka jäähtyy hitaasti noin tunnin ajan. Näin piirakan pinta ei repeä.

Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä