


Talkkuna-mustikkapiirakka
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tämän mehukkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu piimä, talkkunajauho ja mustikat. Se sopii erityisesti talkkunan ystäville.
Reseptin ainekset
10 viipaletta
Pohja
50 g
voita
0,5 dl
sokeria
1
kananmuna
1 dl
talkkunajauhoja
1,5 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
200 g
mustikoita
5 dl
piimää
1 dl
talkkunajauhoja
Talkkuna-mustikkapiirakka – ohje:
- Sekoita voisula, sokeri ja muna keskenään.
- Yhdistä talkkunajauho, ruisjauho sekä leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen.
- Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Valmista täyte sekoittamalla sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat keskenään.
- Lisää mustikat, piimä ja lopuksi talkkunajauho hyvin sekoittaen.
- Ota taikina jääkaapista ja levitä se irtopohjavuokaan reunoja myöten. Kaada täyte vuokaan.
- Paista piirakkaa ensin 200 asteessa 30 minuuttia ja laske lämpötila 150 asteeseen vielä 30 minuutiksi.
- Sammuta uuni ja laita jokin esine uunin oven väliin, jotta piirakka jäähtyy hitaasti noin tunnin ajan. Näin piirakan pinta ei repeä.
- Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Talkkuna-mustikkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat