Taivaallinen parsakeitto – täydellisen kevätpäivän täyteläinen herkkusoppa!
20 min
Yksinkertaista mutta niin maistuvaa. Parsakeitto on täyteläinen herkkusoppa, jota ilman ei kevät tule!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50 g
voita
3 dl
vettä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
noin 1 rkl
sitruunanmehua
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Taivaallinen parsakeitto – ohje:
- Poista parsojen puinen kanta. Kuori parsat tarvittaessa kevyesti. Leikkaa parsat puoliksi niin, että toiseen päähän jää nuppuosa ja hieman vartta. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi.
- Kuumenna voi kattilassa. Lisää parsojen varsiosat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja viini, kuumenna kiehuvaksi. Keitä parsat hiljalleen kypsiksi, 10–15 minuuttia.
- Kuumenna keittopohjan kiehuessa muutama desi vettä toisessa kattilassa. Mausta vesi suolalla ja tilkalla sitruunanmehua. Keitä parsojen nuppuja vedessä 2–3 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja upota parsat jääkylmään veteen.
- Lisää kerma keittopohjaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jos haluat mahdollisimman silkkisen lopputuloksen, painele keitto siivilän läpi puhtaaseen kattilaan.
- Kuumenna keitto. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää halutessasi hieman sitruunanmehua.
- Jaa keitto annoslautasille. Koristele parsannupuilla.

Reseptiä on päivitetty 9.4.2024 lisäämällä uusi kuva ja video sekä tarkennettu ainesten määriä ja valmistusohjetta. Alkuperäinen resepti Marja Samuli, päivitetty resepti Mika Rampa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat