Taivaallinen parsakeitto

20 min
3.9
4

Taivaallinen parsakeitto

GL
KA
MU
4
3.9
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 500 gparsaa
  • 75 gvoita
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Poista parsojen puinen kanta ja kuori ulkomaiset parsat tarvittaessa kevyesti.
Puolita parsat ja nosta nuppupuolet sivuun.
Pane kattilaan parsojen kantapalat ja lisää sekaan silputtu sipuli ja valkosipuli. Kuullota seos voissa. Lisää valkoviini ja vesi. Keitä hiljalleen kypsiksi eli noin 10–15 minuuttia.
Keitä parsan nuppuja sillä aikaa reilusti suolatussa ja sitruunalla maustetussa vedessä 3–5 minuutin ajan.
Kumoa pois keitinvesi ja upota parsat jäiseen veteen.
Lisää kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella ja painele keitto siivilän läpi.
Ohenna keitto halutessasi kiehuvalla vedellä tai kanaliemellä.
Maista ja mausta maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoa keitto annoksina parsannupuilla koristeltuna.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä