Taikapannari

Reseptin ainekset (9 palaa)
- 115 gvoita
- 5 dlkevytmaitoa
- 4 kplmunaa (luomu, eroteltuina)
- 2 1/2 dltomusokeria
- 1/4 tlomenaviinietikkaa
- 115 gvehnäjauhoja (1 3/4 dl)
- 1 tlvaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Voitele 20×20-senttinen neliövuoka tai vuoraa leivinpaperilla.
Sulata voi ja maito kattilassa. Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi, kääntele joukkoon omenaviinietikka.
Lisää hieman jäähtynyt voi-maitosula keltuaisvaahdon joukkoon, taikina tulee olemaan todella vetistä joten sekoita käsin. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri. Siivilöi sekaan vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kärsivällisesti. Taikina on vetistä ja valkuaisvaahto ei aluksi tunnu sekoittuvan joukkoon, mutta kärsivällisillä ja hellävaraisilla liikkeillä valkuaisvaahto sekoittuu taikinaan. Hankkiudu eroon isoimmista möykyistä, pieniä kokkareita taikinaan saa jäädä.
Kaada taikina vuokaan, paista uunissa n. 45–60 minuuttia. Kypsynyt leivonnainen on pinnalta ruskea ja hieman ryppyinen ja vuokaa heiluttaessa taikina ei hylly kauhean paljoa.
Anna leivoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, sirottele päälle reilusti tomusokeria ja leikkaa 9 palaan. Nauti sellaisenaan tai marjojen kanssa.