


Maut talteen
Tahininuudelit – nopean nuudeliannoksen täyteläinen maku on peräisin tahnapurkeista
20 min
Tahininuudelit syntyvät 20 minuutissa jääkaapin perukoille hautautuneista purkinpohjista, tuoreista kasviksista ja riisinuudeleista. Varioi liemen makuja kaapissa lymyävien tahnojen mukaan.
Reseptin ainekset
2 annosta
100 g
riisinuudeleita
6 dl
vettä
1
paksoi
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1 rs (100 g)
siitakesieniä
½ ps (75 g)
sokeriherneitä
3 rkl
tahinia
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
misotahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
limen mehu
2 rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)
Tahininuudelit – ohje:
- Keitä nuudelit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paksoi nuudelikattilaan lopuksi 2 minuutiksi. Siivilöi nuudelit ja kaalit, ota keitinvesi talteen.
- Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Leikkaa sienet paloiksi. Viipaloi herneet. Leikkaa paksoi muutamaan osaan.
- Yhdistä kulhossa tahini, soija ja miso.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita hetki, lisää puolet sienistä ja paista vielä 3–5 minuuttia. Lisää keitinvesi ja tahiniseos, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
- Jaa nuudelit ja kaalit annoslautasille ja kaada päälle liemi. Lisää annoksiin herneet ja loput sienet. Viimeistele limenmehulla ja chili-seesamiöljyllä.
Vinkki!
Tahinin kylkeen liemeen sopivat myös erilaiset currytahnat ja chilisoosit. Voit myös vaihtaa tahinin maapähkinävoihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
