Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maut talteen

Tahininuudelit – nopean nuudeliannoksen täyteläinen maku on peräisin tahnapurkeista

20 min

Tahininuudelit syntyvät 20 minuutissa jääkaapin perukoille hautautuneista purkinpohjista, tuoreista kasviksista ja riisinuudeleista. Varioi liemen makuja kaapissa lymyävien tahnojen mukaan.

22.10.2025
Reseptin ainekset
2 annosta
100 g
riisinuudeleita
6 dl
vettä
1
paksoi
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1 rs (100 g)
siitakesieniä
½ ps (75 g)
sokeriherneitä
3 rkl
tahinia
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
misotahnaa
2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
1
limen mehu
2 rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)

Tahininuudelit – ohje:

  1. Keitä nuudelit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paksoi nuudelikattilaan lopuksi 2 minuutiksi. Siivilöi nuudelit ja kaalit, ota keitinvesi talteen.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Leikkaa sienet paloiksi. Viipaloi herneet. Leikkaa paksoi muutamaan osaan.
  3. Yhdistä kulhossa tahini, soija ja miso.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita hetki, lisää puolet sienistä ja paista vielä 3–5 minuuttia. Lisää keitinvesi ja tahiniseos, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
  5. Jaa nuudelit ja kaalit annoslautasille ja kaada päälle liemi. Lisää annoksiin herneet ja loput sienet. Viimeistele limenmehulla ja chili-seesamiöljyllä.

Vinkki!

Tahinin kylkeen liemeen sopivat myös erilaiset currytahnat ja chilisoosit. Voit myös vaihtaa tahinin maapähkinävoihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt