Tahini-suklaakierrepullat – kauniiksi kiepautettujen pullien sisältä paljastuu pähkinäinen ja mehevä yllätys
2 h 5 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
1 h 15 minTahini-suklaakierrepullat ihastuttavat kauniilla ulkomuodolla sekä tahinista, kaakaojauheesta ja suklaasta tehdyllä täytteellä. Katso kuvalliset ohjeet pullien kieputukseen vaihe vaiheelta ja leivo kahvipöytään uusi suosikki!
5
Kuvat
Julkaistu 15.4.2020

Tahini-suklaakierrepullat – kauniiksi kiepautettujen pullien sisältä paljastuu pähkinäinen ja mehevä yllätys
Reseptin ainekset (20 kpl)
Taikina
- 2½ dlmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- ½ tlsuolaa
- 1½ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1muna
- 9–10 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita
Täyte
- 200 gtummaa suklaata
- 100 ghuoneenlämpöistä voita
- 1 dlruokosokeria
- 1 dltahinia
- ¾ dltummaa kaakaojauhetta
Voitelu
- 1muna
Pinnalle
- 1 rklseesaminsiemeniä
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Tahini-suklaakierrepullat leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokerit ja muna ja sekoita tasaiseksi.
- Alusta joukkoon jauhot erissä. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi. Alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinalla peitettynä puoli tuntia.
- Sulata paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä. Sekoita joukkoon voi, sokeri, tahini ja kaakaojauhe.
- Kauli taikina ohueksi levyksi (45 cm x 60 cm). Levitä suklaatäyte taikinalevyn puolikkaalle. Käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni.
- Leikkaa täytetystä taikinalevystä (45 cm x 30 cm) ohuita parin sentin suikaleita levyn pidemmän sivun suuntaisesti.
- Käännä suikaleet kierteiksi kiertämällä niitä leivinalustaa vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepauta suikaleet kierrepulliksi kieputtamalla kierresuikaletta toisen käden sormien ympäri muutaman kerran. Kiepauta loppu kierresuikale kierrenipun yli ja taita taikinan häntä pullan alle piiloon.
- Nosta kierrepullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista suklaakierrepullia 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistus vaihe vaiheelta

Suklaapullat – somat pikkupitkot täytetään Nutellalla ja dipataan tummaan suklaaseen
Kotivinkki

Suklaiset solmupullat – pehmeä pulla ja ihana suklaa-mantelitäyte ovat kuin luodut toisilleen
Kotivinkki

Peltipulla – suklaalta ja banaanilta maistuva leipomus takaa ihanan herkkuhetken
Kotivinkki

Suklaapullakranssi – kahvipöydän uusi suosikki
Kotivinkki

Pullakakku – ihanan överi pullaherkku sai banoffeesta tutut täytteet
Maku

Suklaasydänpullat
Maku

Pullapitko kinuskisydämellä – leikkaa siivu ja valmistaudu makeaan yllätykseen!
Maku

Sitruunakierrepullat
Maku