5(1)
Tahini-suklaakierrepullat – kauniiksi kiepautettujen pullien sisältä paljastuu pähkinäinen ja mehevä yllätys
2 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 15 min
Tahini-suklaakierrepullat ihastuttavat kauniilla ulkomuodolla sekä tahinista, kaakaojauheesta ja suklaasta tehdyllä täytteellä. Katso kuvalliset ohjeet pullien kieputukseen vaihe vaiheelta ja leivo kahvipöytään uusi suosikki!
15.4.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 kpl
Taikina
2½ dlmaitoa
25 gtuorehiivaa
½ tlsuolaa
1½ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1muna
9–10 dlvehnäjauhoja
75 gvoita
Täyte
200 gtummaa suklaata
100 ghuoneenlämpöistä voita
1 dlruokosokeria
1 dltahinia
¾ dltummaa kaakaojauhetta
Voitelu
1muna
Pinnalle
1 rklseesaminsiemeniä

Tahini-suklaakierrepullat – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokerit ja muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta joukkoon jauhot erissä. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi. Alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinalla peitettynä puoli tuntia.
  3. Sulata paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä. Sekoita joukkoon voi, sokeri, tahini ja kaakaojauhe.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi (45 cm x 60 cm). Levitä suklaatäyte taikinalevyn puolikkaalle. Käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni.
  5. Leikkaa täytetystä taikinalevystä (45 cm x 30 cm) ohuita parin sentin suikaleita levyn pidemmän sivun suuntaisesti.
  6. Käännä suikaleet kierteiksi kiertämällä niitä leivinalustaa vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepauta suikaleet kierrepulliksi kieputtamalla kierresuikaletta toisen käden sormien ympäri muutaman kerran. Kiepauta loppu kierresuikale kierrenipun yli ja taita taikinan häntä pullan alle piiloon.
  7. Nosta kierrepullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
  8. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  9. Paista suklaakierrepullia 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
1. Kauli taikina ohueksi levyksi (45 cm x 60 cm). Levitä suklaatäyte taikinalevyn puolikkaalle.
Vaihe 2
2. Käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni.
Vaihe 3
3. Leikkaa täytetystä taikinalevystä (45 cm x 30 cm) ohuita parin sentin suikaleita levyn pidemmän sivun suuntaisesti.
Vaihe 4
4. Kierrä suikaleita leivinalustaa vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin.
Vaihe 5
5. Kiepauta suikaleet kierrepulliksi kieputtamalla suikaletta toisen käden sormien ympäri muutaman kerran. Kiepauta loppu kierresuikale kierrenipun yli ja taita häntä pullan alle piiloon.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo