Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Taatelimuffinit piparikoristein

55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
16 annosta
3 dl
vettä
250 g
kuivattuja taateleita
200 g
voita
4 1/2 dl
vehnäjauhoja (Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1/2 dl
kuohukermaa
Pinnalle
250 g
piparkakkutaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa )

Ihanat, pehmeät taatelimuffinit sopivat jouluiseen kahvipöytään tai pikkujouluihin.

Ota piparitaikina sulamaan.

Keitä vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi. Keitä sekoittaen ilman kantta, kunnes vesi on imeytynyt ja haihtunut pois.

Ota kattila liedeltä, lisää voi ja anna sen liueta kuumaan taateliseokseen. Jäähdytä.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään.

Vatkaa jäähtyneen taateliseoksen joukkoon munat sähkövatkaimella yksitellen. Sekoita joukkoon sokeri. Lisää lopuksi jauhoseos vuorotellen kerman kanssa.

Jaa taikina paperisiin, tukeviin muffinivuokiin (tai pane kaksi paperivuokaa päällekkäin) niin, että 2/3 vuokien tilavuudesta täyttyy. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Leivo sillä aikaa haluamasi muotoisia, muffinien päälle sopivia pipareita.

Ota muffinit pois uunista kohonneina, mutta vielä hieman raakoina. Asettele varovasti jokaisen muffinin päälle yksi pipari. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 5–6 minuuttia niin, että pinnalla olevat piparit ovat kauniin värisiä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt