Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pellillinen mehevyyttä

Taatelikakku pellillä – leivo joulun mehevä suosikki uudella tavalla

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Paista taatelikakku tänä vuonna uunipellillä ja levitä päälle kunnon kerros porkkanakakusta tuttua kuorrutetta. Sukujuhlissa tästä herkusta riittää pala kaikille.

25.11.2024

Mika Rampa kertoo reseptistä:

”Peltitaatelikakku on saanut innoituksensa porkkanakakusta, ja sen päällä onkin samanlainen tuorejuustokuorrute. Kakun koristeeksi lisäsin kaakaojauhoissa pyöriteltyjä taateleita, jotka ovat sellaisinaan kuin karkkia. Valitse tähän kakkuun hyvälaatuisia taateleita, sillä juuri tässä kakussa taatelin maku on kaiken a ja o. Mielestäni irtonaisina myytävät taatelit maistuvat parhaimmilta.”

Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
2 dl
vettä
250 g
taateleita
200 g
voita
2
munaa
3 dl
sokeria
½ dl
kermaa tai maitoa
4½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
Kuorrute
100 g
voita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3 dl
tomusokeria
Koristelu
100 g
kokonaisia taateleita
1 rkl
kaakaojauhetta

Taatelikakku pellillä – ohje:

  1. Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Anna taateleiden pehmentyä hetki. Lisää paloiteltu voi seokseen ja anna jäähtyä.
  2. Lisää munat yksitellen ja sekoita. Lisää taikinaan sokeri ja kerma tai maito.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  5. Jäähdytä taatelikakku huoneenlämpöiseksi.
  6. Vaahdota huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus pohjan päälle tasaisesti.
  7. Koristele peltitaatelikakku kaakaojauheessa pyöräytetyillä kokonaisilla taateleilla ja leikkaa tarjolle sopivan kokoisiksi neliöiksi.

Vinkit!

  • Nosta kuorrutteen voin lisäksi myös tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen vatkaamista. Silloin ne sekoittuvat parhaiten.
  • Voit valmistaa kuorrutteen myös sulatejuustosta, jolloin siitä tulee hieman suolaisempi.
  • Kokeile koristeeksi erilaisia taateleita, esimerkiksi lakritsalla tai kookoksella maustettuja.
  • Katso myös suosittu perinteisen taatelikakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt