Kotivinkki

Syyssadon voileipäkakku – kuohkea kolmen kerroksen kasviskakku sesongin väreissä

10 h 45 min
KA
3
0

Koukuttavassa kolmen kerroksen kasvisvoileipäkakussa maistuvat porkkana- ja punajuuritäytteet sekä pinnalla kuohkea avokado-hernetahna. Koristele kakku upeaksi raitajuurilastuilla, porkkananauhoilla ja herneenversoilla!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

  • 18isoa täysjyväpaahtoleipäviipaletta

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • ¾ dl sitruunan mehua

Porkkanatäyte

  • 1 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 400 gporkkanoita (keitettynä )
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkllipstikkaa (hienonnettuna )
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlharissatahnaa
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria

Punajuuritäyte

  • 300 getikkapunajuuria
  • 150 gfetajuustoa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • ⅓ tl mustapippuria

Avokado-hernetahna

  • 100 gpakasteherneitä (sulatettuna)
  • 2avokadoa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Marinoitu raitajuuri

  • 1raitajuuri
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklomena- tai valkoviinietikkaa
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Koristelu

  • versosekoitusta, herneenversoja ja porkkanaa

Tee näin

10 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN10 h

Syyssadon voileipäkakku valmistuu näin:

  1. Valmista porkkanatäyte: Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1–2 tuntia. Kaada vesi pois. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  2. Valmista punajuuritäyte: Valuta punajuuret hyvin. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Aseta kuusi viipaletta ison kelmupalan päälle. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä porkkanatäyte leiville. Laita leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja asettele leipäkerros päälle. Kostuta leivät ja peitä kakku kelmulla. Anna maustua 8–10 tuntia.
  4. Kuori ja viipaloi raitajuuri mandoliinileikkurilla paperinohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastike ja kaada se raitajuurten päälle. Anna marinoitua 6–8 tuntia.
  5. Laita tarjoiluvati kakun päälle ja kiepauta kakku vadille kääntämällä vati ylösalaisin.
  6. Valmista avokado-hernetahna: Kuori ja paloittele avokado. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Levitä seos kakun pinnalle.
  7. Kuori ja leikkaa porkkana perunankuorimaveitsellä nauhoiksi. Koristele voileipäkakku versosekoituksella, herneenversolla sekä porkkana- ja raitajuuriviipaleilla.

MITÄ PIDIT?
3