


Syyssadon voileipäkakku – kuohkea kolmen kerroksen kasviskakku sesongin väreissä
10 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 h 0 min
Koukuttavassa kolmen kerroksen kasvisvoileipäkakussa maistuvat porkkana- ja punajuuritäytteet sekä pinnalla kuohkea avokado-hernetahna. Koristele kakku upeaksi raitajuurilastuilla, porkkananauhoilla ja herneenversoilla!
Reseptin ainekset
12 annosta
18
isoa täysjyväpaahtoleipäviipaletta
Kostutus
1 dl
vettä
¾ dl
sitruunamehua
Porkkanatäyte
1 dl
kuorittuja auringonkukansiemeniä
400 g
porkkanoita (keitettynä )
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
lipstikkaa (hienonnettuna )
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
harissatahnaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Punajuuritäyte
300 g
etikkapunajuuria
150 g
fetajuustoa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
tuoretta minttua (hienonnettuna)
⅓ tl
mustapippuria
Avokado-hernetahna
100 g
pakasteherneitä (sulatettuna)
2
avokadoa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Marinoitu raitajuuri
1
raitajuuri
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Koristelu
versosekoitusta, herneenversoja ja porkkanaa
Syyssadon voileipäkakku – ohje:
- Valmista porkkanatäyte: Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1–2 tuntia. Kaada vesi pois. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Valmista punajuuritäyte: Valuta punajuuret hyvin. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Aseta kuusi viipaletta ison kelmupalan päälle. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä porkkanatäyte leiville. Laita leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja asettele leipäkerros päälle. Kostuta leivät ja peitä kakku kelmulla. Anna maustua 8–10 tuntia.
- Kuori ja viipaloi raitajuuri mandoliinileikkurilla paperinohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastike ja kaada se raitajuurten päälle. Anna marinoitua 6–8 tuntia.
- Laita tarjoiluvati kakun päälle ja kiepauta kakku vadille kääntämällä vati ylösalaisin.
- Valmista avokado-hernetahna: Kuori ja paloittele avokado. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Levitä seos kakun pinnalle.
- Kuori ja leikkaa porkkana perunankuorimaveitsellä nauhoiksi. Koristele voileipäkakku versosekoituksella, herneenversolla sekä porkkana- ja raitajuuriviipaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat