Syyssadon voileipäkakku – kuohkea kolmen kerroksen kasviskakku sesongin väreissä
10 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
10 h Koukuttavassa kolmen kerroksen kasvisvoileipäkakussa maistuvat porkkana- ja punajuuritäytteet sekä pinnalla kuohkea avokado-hernetahna. Koristele kakku upeaksi raitajuurilastuilla, porkkananauhoilla ja herneenversoilla!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 27.9.2019

Syyssadon voileipäkakku – kuohkea kolmen kerroksen kasviskakku sesongin väreissä
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 18isoa täysjyväpaahtoleipäviipaletta
Kostutus
- 1 dlvettä
- ¾ dl sitruunamehua
Porkkanatäyte
- 1 dlkuorittuja auringonkukansiemeniä
- 400 gporkkanoita (keitettynä )
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rkllipstikkaa (hienonnettuna )
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlharissatahnaa
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl mustapippuria
Punajuuritäyte
- 300 getikkapunajuuria
- 150 gfetajuustoa
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
- 1 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
- ⅓ tl mustapippuria
Avokado-hernetahna
- 100 gpakasteherneitä (sulatettuna)
- 2avokadoa
- 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 2 rklsitruunan mehua
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
Marinoitu raitajuuri
- 1raitajuuri
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 rklomena- tai valkoviinietikkaa
- 1 tlhunajaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Koristelu
- versosekoitusta, herneenversoja ja porkkanaa
Syyssadon voileipäkakku valmistuu näin:
- Valmista porkkanatäyte: Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1–2 tuntia. Kaada vesi pois. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Valmista punajuuritäyte: Valuta punajuuret hyvin. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Aseta kuusi viipaletta ison kelmupalan päälle. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä porkkanatäyte leiville. Laita leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja asettele leipäkerros päälle. Kostuta leivät ja peitä kakku kelmulla. Anna maustua 8–10 tuntia.
- Kuori ja viipaloi raitajuuri mandoliinileikkurilla paperinohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastike ja kaada se raitajuurten päälle. Anna marinoitua 6–8 tuntia.
- Laita tarjoiluvati kakun päälle ja kiepauta kakku vadille kääntämällä vati ylösalaisin.
- Valmista avokado-hernetahna: Kuori ja paloittele avokado. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Levitä seos kakun pinnalle.
- Kuori ja leikkaa porkkana perunankuorimaveitsellä nauhoiksi. Koristele voileipäkakku versosekoituksella, herneenversolla sekä porkkana- ja raitajuuriviipaleilla.

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
Kotivinkki

Vegaaninen nyhtökaura-voileipäkakku
Maku

Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
Maku

Feta-tsatsikikakku
Maku

Kalavoileipäkakku – juhlapöydän mehevä ja suolainen herkku
Kotivinkki

Lohi-munavoileipäkakku yhdistää savulohitahnan ja kananmunatäytteen maukkaaksi herkuksi
Maku

Voileipäkakkupallerot
Maku

BLT-voileipäkakku – klassikkoleivän makumaailma ihastuttaa nyt suolaisen kakun muodossa
Maku