Syksyinen kakku Kinuskikissan tapaan – mehevän sadonkorjuuherkun viimeistelee juustokakkutäyte
2 h 25 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 40 minSyksyinen kakku maistuu puutarhan parhailta herkuilta. Omena ja porkkana mehevöittävät taikinaa ihanasti, ja lisäjujua antavat kakun sisältä paljastuvat juustokakkukerrokset.
KA
3.8

Syksyinen kakku Kinuskikissan tapaan – mehevän sadonkorjuuherkun viimeistelee juustokakkutäyte
Ainekset (12 annosta)
Juustokakkutäyte
- ½ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 200 gvaniljatuorejuustoa
- 1muna
Taikina
- 1 keskikokoinen porkkana (noin 75 g)
- 1pieni omena (65 g raastetta)
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- 1 dlrypsiöljyä
- 2munaa
Kuorrute
- ¼ dl porkkanamehua
- 1 rklvoisulaa
- 125 gtomusokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Kinuskikissan syksyinen kakku leivotaan näin:
- Yhdistä juustokakkutäytteen sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto ja muna. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta myös omena. Omena on mehukkaampi, joten karkeakin raaste riittää.
- Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy, raasteet ja munat vatkaimella sekoittaen. Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) pieni kahvikakkuvuoka (tilavuus 1,2 l). Voimakkaasti kuvioitu vuoka kannattaa voidella pehmeällä voilla sudilla levittäen.
- Lusikoi vuoan pohjalle ohut kerros taikinaa ja kaada päälle kolmannes juustokakkutäytteestä. Jatka vuorottelua, jotta juustokakkukerroksia tulee kolme. Peitä pinta lopulla taikinalla.
- Paista 200-asteessa 50–60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia. Paksu vuokamateriaali jäähtyy hitaasti. Kumoa ja jäähdytä ennen koristelua.
- Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Jäähdytä hetki kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
Vinkki!
Tuplaamalla ohjeen määrät saat sopivan taikinan isompaan, noin 2,4 litran vetoiseen vuokaan.
Valmistus vaihe vaiheelta
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.76