Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syksyinen kakku Kinuskikissan tapaan – mehevän sadonkorjuuherkun viimeistelee juustokakkutäyte

2 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 40 min

Syksyinen kakku maistuu puutarhan parhailta herkuilta. Omena ja porkkana mehevöittävät taikinaa ihanasti, ja lisäjujua antavat kakun sisältä paljastuvat juustokakkukerrokset.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
23.9.2019
Reseptin ainekset
12 annosta
Juustokakkutäyte
½ dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
200 g
vaniljatuorejuustoa
1
muna
Taikina
1
keskikokoinen porkkana (noin 75 g)
1
pieni omena (65 g raastetta)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
fariinisokeria
½ dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
jauhettua neilikkaa
1 dl
rypsiöljyä
2
munaa
Kuorrute
¼ dl
porkkanamehua
1 rkl
voisulaa
125 g
tomusokeria

Kinuskikissan syksyinen kakku leivotaan näin :

  1. Yhdistä juustokakkutäytteen sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto ja muna. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  2. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta myös omena. Omena on mehukkaampi, joten karkeakin raaste riittää.
  3. Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy, raasteet ja munat vatkaimella sekoittaen. Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) pieni kahvikakkuvuoka (tilavuus 1,2 l). Voimakkaasti kuvioitu vuoka kannattaa voidella pehmeällä voilla sudilla levittäen.
  4. Lusikoi vuoan pohjalle ohut kerros taikinaa ja kaada päälle kolmannes juustokakkutäytteestä. Jatka vuorottelua, jotta juustokakkukerroksia tulee kolme. Peitä pinta lopulla taikinalla.
  5. Paista 200-asteessa 50–60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia. Paksu vuokamateriaali jäähtyy hitaasti. Kumoa ja jäähdytä ennen koristelua.
  6. Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Jäähdytä hetki kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Vinkki!

Tuplaamalla ohjeen määrät saat sopivan taikinan isompaan, noin 2,4 litran vetoiseen vuokaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt