Maku

Syksyinen hirvipata

1 h 25 min
3.8
1

Syksyinen hirvipata

MU
GL
1
3.8
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 ghirvenlihaa (lapa, kuutioituna)
  • 1 rklvoita
  • 2 kplpunasipulia
  • 3 dllihalientä
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 3 rklcalvadosia
  • 2 rklpihlajanmarjahyytelöä
  • 20 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 4 dlsmetanaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Ruskista lihanpalat voissa pannulla pienissä erissä ja siirrä ne sivuun odottamaan.

Hienonna punasipulit ja kuullota niitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä anna ruskistua.

Kumoa sipulit ja lihanpalat kattilaan. Lisää lihaliemi ja valkoviini (mieluiten chardonnayta).

Lisää mausteet, calvados, hyytelö sekä sinihomejuusto. Hauduta miedolla lämmöllä 35–50 minuuttia riippuen siitä, minkä ikäisestä eläimestä on kysymys.

Lisää smetana ja anna porista vielä vartin verran. Tarkista hirvipadan maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja calvadosta.

•Tarjoa syksyinen hirvipata keitetyn riisin sekä calvados-omenahöystön kanssa.

•Ruokajuomana maistuu joko olut tai italialainen Chianti.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä