Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syksyinen hirvipata

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
17.10.2005
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
hirvenlihaa (lapa, kuutioituna)
1 rkl
voita
2 kpl
punasipulia
3 dl
lihalientä
3 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 tl
timjamia
1/2 tl
rosmariinia
3 rkl
calvadosia
2 rkl
pihlajanmarjahyytelöä
20 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
4 dl
smetanaa

Syksyinen hirvipata – ohje:

Ruskista lihanpalat voissa pannulla pienissä erissä ja siirrä ne sivuun odottamaan.

Hienonna punasipulit ja kuullota niitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä anna ruskistua.

Kumoa sipulit ja lihanpalat kattilaan. Lisää lihaliemi ja valkoviini (mieluiten chardonnayta).

Lisää mausteet, calvados, hyytelö sekä sinihomejuusto. Hauduta miedolla lämmöllä 35–50 minuuttia riippuen siitä, minkä ikäisestä eläimestä on kysymys.

Lisää smetana ja anna porista vielä vartin verran. Tarkista hirvipadan maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja calvadosta.

Vinkit!

  • Tarjoa syksyinen hirvipata keitetyn riisin sekä calvados-omenahöystön kanssa.
  • Ruokajuomana maistuu joko olut tai italialainen Chianti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt