4,2(72)
Suvun suosikkivoileipäkakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Suvun suosikkivoileipäkakku on nimensä mukaisesti superherkullinen! Tässä voileipäkakussa leipäkerros onkin rouheaa murua. Mehevän täytteen maun salaisuus piilee piparjuurituorejuustossa, saunapalvissa, suolakurkussa ja tuoreissa yrteissä.
Reseptin ainekset
16 annosta
400 gsekaleipäviipaletta
1/2 dlrasvatonta maitoa
75 gvoita
Täyte
6 kplliivatelehteä
250 gtuorejuustoa (piparjuuri)
2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
350 gsaunapalvikinkkua
1 1/2 dlhillosipuleita (hienonnettuna)
1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
1 tlpippurisekoitusta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
2 dlkuohukermaa
1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
3 kplmaustekurkkuja (kuutioituna)
Koristeluun
1 dltuoreyrttiseosta

Pingota 3 l vetoiseen, halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi tai vuoraa vuoka tuorekelmulla.

Hienonna karkeasti paloiteltu leipä monitoimikoneella rouheeksi. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata voi ja sekoita se nesteen kanssa leipämuruihin.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita pehmeään tuorejuustoon ranskankerma, hienonnettu kinkku, hillosipulisilppu sekä mausteet. Säästä 1/2 dl hillosipulien lientä liivatteiden liuotusta varten.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan hillosipuliliemitilkkaan. Anna jäähtyä vähän ja sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon.

Painele kolmasosa leipärouheesta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle kuutioitu paprika ja painele kevyesti päälle 1/3 leipärouheesta. Kaada loppu täyte vuokaan, levitä päälle valutetut kurkkukuutiot ja painele päällimmäiseksi leipärouhekerros.

Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota panta hyytyneen kakun ympäriltä ja nosta suvun suosikkivoileipäkakku tarjoiluastialle. Koristele yksinkertaisella yrttikimpulla.

Monitoimikoneesta on nyt apua. Hienonna ensin leipä muruiksi, sitten kinkku ja hillosipulit. Voileipäkakussa täyte saa olla hienorakenteista – täyte maustuu tasaisesti ja viipaleet leikkautuvat kauniisti.
7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.