


Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
3 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 2 h 30 min
Iso laskiaispulla valmistetaan näppärästi padassa. Jättimäisen suuri laskiaispulla leikataan muutamaan kerrokseen ja valmiisiin lohkoihin, jotta herkun syöminen käy helposti.
Reseptin ainekset
8 annosta
Iso laskiaispulla
2,5 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Päälle
mantelilastuja
raesokeria
Täyte
4 dl
kermaa
2 dl
mansikkahilloa
Iso laskiaispulla – ohje:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
- Vatkaa sekaan sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Vaivaa taikinaa ja pyörittele siitä pallo.
- Leikkaa padan pohjalle leivinpaperista palanen ja peitä pohja. Voitele reunat. Aseta taikina pohjalle ja laita kansi päälle. Kohota 50-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Voitele pullan pinta ja ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pullaa ilman kantta 30 minuuttia.
- Ota pulla padasta. Käytä tärvittaessa veistä apuna, jotta pulla irtoaa reunoista. Anna jäähtyä kunnolla.
- Leikkaa iso pulla kerroksiksi ja sen jälkeen pystypäin lohkoiksi.
- 10Täytä kerrokset levittämällä mansikkahilloa ja kermavaahtoa joka kerrokseen.

Vinkki!
Muista kurkata myös perinteisten laskiaispullien resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat