Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
3 h 40 min
{
Aktiivinen
1 h 10 minPassiivinen
2 h 30 minIso laskiaispulla valmistetaan näppärästi padassa. Jättimäisen suuri laskiaispulla leikataan muutamaan kerrokseen ja valmiisiin lohkoihin, jotta herkun syöminen käy helposti.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.2.2019

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Reseptin ainekset (8 annosta)
Iso laskiaispulla
- 2,5 dlmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 7 dlvehnäjauhoja
- 100 gvoita
Päälle
- mantelilastuja
- raesokeria
Täyte
- 4 dlkermaa
- 2 dlmansikkahilloa
Iso laskiaispulla valmistuu näin:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
- Vatkaa sekaan sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
- Vaivaa taikinaa ja pyörittele siitä pallo.
- Leikkaa padan pohjalle leivinpaperista palanen ja peitä pohja. Voitele reunat. Aseta taikina pohjalle ja laita kansi päälle. Kohota 50-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Voitele pullan pinta ja ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria.
- Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pullaa ilman kantta 30 minuuttia.
- Ota pulla padasta. Käytä tärvittaessa veistä apuna, jotta pulla irtoaa reunoista. Anna jäähtyä kunnolla.
- Leikkaa iso pulla kerroksiksi ja sen jälkeen pystypäin lohkoiksi.
- Täytä kerrokset levittämällä mansikkahilloa ja kermavaahtoa joka kerrokseen.
Vinkki!
Muista kurkata myös perinteisten laskiaispullien resepti.

Laskiaispullakakku – mascarponekermavaahdolla täytetty unelmaherkku vie kielen mennessään
Maku

Nutella-laskiaispullat – sopivasti överien herkkupullien sisällä ihastuttaa pähkinäinen suklaatäyte
Maku

Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä
Maku

Aikuisen naisen laskiaispulla – reseptin salaisuus löytyy tilkasta kermalikööriä
Maku

Jättilaskiaispulla laku-vaahtokarkkitäytteellä – ei mikään ihan perinteinen laskiaisherkku!
Maku

Suklaiset laskiaispullat – kaakaolla tuunatut laskiaisherkut maistuvat erityisesti makean ystäville
Maku

Laskiaispullataskut ja -kupit – perinneherkun uudet muodot
Maku

Laskiaisen tuulihatut – ilmavat laskiaisherkut yhdistävät suosikkileivonnaisten parhaat puolet
Maku