Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Kasvis
3 h 40 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 2 h 30 min
Iso laskiaispulla valmistetaan näppärästi padassa. Jättimäisen suuri laskiaispulla leikataan muutamaan kerrokseen ja valmiisiin lohkoihin, jotta herkun syöminen käy helposti.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
Vatkaa sekaan sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
Vaivaa taikinaa ja pyörittele siitä pallo.
Leikkaa padan pohjalle leivinpaperista palanen ja peitä pohja. Voitele reunat. Aseta taikina pohjalle ja laita kansi päälle. Kohota 50-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Voitele pullan pinta ja ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria.
Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pullaa ilman kantta 30 minuuttia.
Ota pulla padasta. Käytä tärvittaessa veistä apuna, jotta pulla irtoaa reunoista. Anna jäähtyä kunnolla.
Leikkaa iso pulla kerroksiksi ja sen jälkeen pystypäin lohkoiksi.
Täytä kerrokset levittämällä mansikkahilloa ja kermavaahtoa joka kerrokseen.