Maku

Suppilovahverokeitto Koskenlaskija-juustolla

1 h
3.6
0

Suppilovahverokeitto Koskenlaskija-juustolla

KA
MU
0
3.6
Tämä suppilovahverokeitto saa luonnetta ja makua Koskenlaskija-juustosta. Näin valmistat hurmaavan täyteläisen syyskeiton!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlsuppilovahveroita
  • 2 kplsipulia
  • 200 gpalsternakkaa
  • 3 rklvoita
  • 10 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 250 gsulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 2 tlhunajaa
  • 1 tlviherpippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlmustapippuria

Saaristolaiskrutongit

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 4 kplsaaristolaisleipäviipaletta

Tarjoiluun

  • 2 rklruohosipulia
  • 1 tlroseepippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja lohko sipulit ja palsternakka.

Pane sienet kattilaan ja anna niiden kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lisää joukkoon rasva, sipulit ja palsternakka. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.

Paloittele joukkoon sulatejuusto. Soseuta keitto ja mausta etikalla, hunajalla ja pippureilla.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit. Kuutioi leivät ja paahda ne rapeiksi.

Koristele suppilovahverokeitto ruohosipulilla ja roseepippurilla. Tarjoa suppilovahverokeitto saaristolaisleipäkuutioiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä