Maku

Suppilovahvero-perunamunakas – edellispäivän ylijääneet perunat saavat uuden elämän herkullisessa munakkaassa

35 min
GL
KA
0
0

Suppilovahvero-perunamunakas on espanjalaisen ja suomalaisen munakkaan yhdistelmä. Sujauta sekaan edellispäivän perunat ja sienisato ja paista munakas uunissa.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Munakas

  • 4keitettyä perunaa
  • 5 dlsuppilovahveroita
  • 3 rklvoita
  • 100 gbaby-pinaattia
  • 4munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 dlvahvaa minttua silputtuna

Tarjoilu

  • ½ dlvahvaa minttua

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Suppilovahvero-perunamunakas valmistetaan näin:

  1. Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Puhdista sienet.
  2. Kuumenna pannulla 1 rkl voita ja lisää sienet ja pinaatti. Paista, kunnes neste on haihtunut ja siirrä sivuun.
  3. Kuumenna pannulla 2 rkl voita. Lado perunaviipaleet pannulle pariin kerrokseen.
  4. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki ja lisää mausteet ja silputtu minttu. Kaada munaseos perunoiden päälle. Levitä pinnalle sieni-pinaattiseos. Käännä lämpö pienelle ja peitä pannu kannella.
  5. Anna kypsyä, kunnes munaseos on lähes hyytynyt, noin 10 minuuttia.
  6. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia. Jos et halua kypsentää munakasta uunissa, voit halutessasi kääntää munakkaan pannun kokoisen tai isomman kannen avulla hyytymisen loppuvaiheessa ja kypsentää vielä muutaman minuutin. Käännä tällöin lämpö hetkeksi isommalle, niin pohja ruskistuu.
  7. Tarjoa munakas mintun kanssa.
MITÄ PIDIT?
0