Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suppilovahvero-perunamunakas – edellispäivän ylijääneet perunat saavat uuden elämän herkullisessa munakkaassa

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Suppilovahvero-perunamunakas on espanjalaisen ja suomalaisen munakkaan yhdistelmä. Sujauta sekaan edellispäivän perunat ja sienisato ja paista munakas uunissa.

29.10.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Munakas
4
keitettyä perunaa
5 dl
suppilovahveroita
3 rkl
voita
100 g
babypinaattia
4
munaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
vahvaa minttua silputtuna
Tarjoilu
½ dl
vahvaa minttua

Suppilovahvero-perunamunakas – ohje:

  1. Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Puhdista sienet.
  2. Kuumenna pannulla 1 rkl voita ja lisää sienet ja pinaatti. Paista, kunnes neste on haihtunut ja siirrä sivuun.
  3. Kuumenna pannulla 2 rkl voita. Lado perunaviipaleet pannulle pariin kerrokseen.
  4. Sekoita munien rakenne kulhossa rikki ja lisää mausteet ja silputtu minttu. Kaada munaseos perunoiden päälle. Levitä pinnalle sieni-pinaattiseos. Käännä lämpö pienelle ja peitä pannu kannella.
  5. Anna kypsyä, kunnes munaseos on lähes hyytynyt, noin 10 minuuttia.
  6. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja anna kypsyä vielä 10 minuuttia. Jos et halua kypsentää munakasta uunissa, voit halutessasi kääntää munakkaan pannun kokoisen tai isomman kannen avulla hyytymisen loppuvaiheessa ja kypsentää vielä muutaman minuutin. Käännä tällöin lämpö hetkeksi isommalle, niin pohja ruskistuu.
  7. Tarjoa munakas mintun kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt