Maku

Suppilovahvero-maapähkinävoinuudelit – sujauta sienisato aasialaisesta katukeittiöstä tuttuun annokseen

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Suppilovahvero-maapähkinävoinuudelit ovat täydellinen arkiruoka, sillä ne valmistuvat supernopeasti. Aasialaistyyppinen maapähkinävoikastikkeella ja chilillä maustettu take away -annos saa hauskan twistin suomalaisista suppilovahveroista.
GL
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 1 pktriisinuudeleita (180 g)

Sienet

  • 7 dlsuppilovahveroita
  • 2 rklseesamiöljyä

Maapähkinävoikastike

  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1tuore chili
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 dlmaapähkinävoita
  • 2 rklriisiviinietikkaa (tai etikkaa)
  • 1½ rklsoijakastiketta
  • 1 rklfariinisokeria

Koristelu

  • ½ dlkorianteria
Tulosta

Suppilovahvero-maapähkinävoinuudelit valmistetaan näin:

  1. Paista sieniä kuumalla pannulla, kunnes vesi haihtuu. Lorauta sekaan seesamiöljyä ja paista hetki. Siirrä sienet sivuun.
  2. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota ne seesamiöljyssä. Lisää pannulle loput kastikkeen ainekset ja kuumenna sekoittaen.
  3. Kuumenna kattilassa litra vettä, lisää riisinuudelit ja anna hautua 3 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita kastikkeeseen.
  4. Tarjoa nuudelit tuoreen korianterin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0