


Suomalainen perunarieska
35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 10 min
Peruna tekee kohottamattomista rieskoista eli lepuskoista ihanan meheviä. Voit tehdä samalla ohjeella rieskoja myös nauris- ja lanttusoseesta.
Reseptin ainekset
12 kpl
2 dl
perunasosetta
1/2 tl
suolaa
1
muna
1 1/4 dl
ohrajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
2 rkl
voita
Perinteinen suomalainen perunarieska – ohje:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita perunasoseen joukkoon suola ja muna. Lisää jauhot.
- Taputtele taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pyöreitä leipäsiä (Ø 10 cm). Pistele leivät haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat kauniisti pilkuttuneet.
- Tarjoa perunarieskat lämpiminä voin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat