Maku

Suomalainen perunarieska

35 min
4.5
0

Suomalainen perunarieska

Peruna tekee kohottamattomista rieskoista eli lepuskoista ihanan meheviä. Voit tehdä samalla ohjeella rieskoja myös nauris- ja lanttusoseesta. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlperunasosetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/4 dlohrajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 rklvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita perunasoseen joukkoon suola ja muna. Lisää jauhot.

Taputtele taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pyöreitä leipäsiä (Ø 10 cm). Pistele leivät haarukalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat kauniisti pilkuttuneet.

Tarjoa perunarieskat lämpiminä voin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä