


Suolasienikulibjaka
Maukkaat suolasienet piiloutuvat mehevän voitaikinakuoren sisään lohen ja ohran kanssa. Tuloksena on mehevä ja herkullinen piirakka, joka maistuu niin juhlapöydässä kuin arjen iltapalalla.
Keitä ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Kauli taikina 50×30 sentin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja levitä keitetyt ohrasuurimot pitkittäiselle sivulle 10 senttiä leveälle kaistalle. Jätä piirakalle ummistusvaraa lyhyemmille sivuille.
Lado seuraavaan kerrokseen kalaviipaleet ja mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Levitä päällimmäiseksi pilkotut suolasienet. Voitele voitaikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Nosta ensin taikinan lyhyemmät sivut ylös ja ummista paketti.
Voitele munalla ja pistele pintaan muutama ilmareikä. Paista piirakkaa 200 asteessa 35–45 minuuttia.