Suolasienikulibjaka

2 h 15 min
5
0

Suolasienikulibjaka

Maukkaat suolasienet piiloutuvat mehevän voitaikinakuoren sisään lohen ja ohran kanssa. Tuloksena on mehevä ja herkullinen piirakka, joka maistuu niin juhlapöydässä kuin arjen iltapalalla.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 dlohrasuurimoita
  • 5 dlvettä
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 600 gvoitaikinaa
  • 400 glohta (viipaloituna)
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 6 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 4 dlsuolattuja sieniä (liotettuna, pilkottuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Keitä ohrasuurimot kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.

Kauli taikina 50×30 sentin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja levitä keitetyt ohrasuurimot pitkittäiselle sivulle 10 senttiä leveälle kaistalle. Jätä piirakalle ummistusvaraa lyhyemmille sivuille.

Lado seuraavaan kerrokseen kalaviipaleet ja mausta sitruunapippurilla ja tillillä. Levitä päällimmäiseksi pilkotut suolasienet. Voitele voitaikinan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Nosta ensin taikinan lyhyemmät sivut ylös ja ummista paketti.

Voitele munalla ja pistele pintaan muutama ilmareikä. Paista piirakkaa 200 asteessa 35–45 minuuttia.

Vinkki!

Näin suolaat sienet. Perkaa ja paloittele sienet, ryöppää sitä vaativat sienet. Varaa karkeaa suolaa 130 g/1 kg ryöpättyjä sieniä. Lado sienet kerroksittain suolan kanssa lasipurkkiin, nosta päälle paino, joka pitää sienten pinnan suolaveden alla. Säilytä sienet kylmässä. Muista liottaa tai ryöpätä sienistä liika suola pois ennen käyttöä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä