


Kurkut purkkiin
Suolakurkut – happamat ja rapsakat kurkut mummin ohjeella
30 min
Suolakurkut valmistuvat helposti kokonaisina suolaiseen etikkaliemeen säilöttynä. Kurkut eivät tarvitse sokeria, vaan niissä on reilusti suolaisen hapan maku. Kurkkuviipaleet maistuvat ihan täydellisiltä ruisleivän päällä!
Reseptin ainekset
2-3 litran purkkia
Suolakurkut
1 kg
avomaankurkkuja
10
tillin vartta
(2
tillin kukintoa)
6
mustaviinimarjan lehteä
½ dl
piparjuurta (viipaleina)
2 tl
sinapinsiemeniä
Liemi
1 l
vettä
¾ dl– 1 dl
merisuolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
Suolakurkut – ohje:
- Pese kurkut hyvin harjalla ja vedellä. Pistele kurkkujen pintaan pieniä reikiä terävän veitsen kärjellä tai haarukalla.
- Huuhdo ja valuta tillit ja lehdet. Kuori ja viipaloi piparjuuri.
- Jaa kurkut ja mausteet kahteen tai kolmeen hyvin pestyyn noin litran lasipurkkiin. Laita päällimmäiseksi mustaviininmarjanlehtiä niin, että ne peittävät kurkut ja pitävät ne nestepinnan alapuolella.
- Kiehauta vesi, suola ja etikka kattilassa. Anna liemen jäähtyä hetki, jotta se ei halkaise kuumuudellaan lasipurkkeja. Kaada liemi purkkeihin. Täytä purkit liemellä ääriään myöten ja sulje tiiviisti. Jos kurkut eivät peity, keitä lientä annos lisää.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta viileään.
- Suolakurkut vaativat maustuakseen vähintään viikon.
Vinkki!
- Jos haluat, voit vielä parantaa kurkkujen säilyvyyttä liottamalla niitä suolavedessä (1 dl karkeaa suolaa/1 litra vettä) parin tunnin ajan ennen purkittamista.
- Nestepinnan alapuolella pysyminen takaa suolakurkkujen säilyvyyden. Voit varmistaa tätä siten, että laitat purkkiin päällimmäiseksi vielä voipaperimytyn ja sen päälle "säilöntäkiven" eli hyvin pestyn ja keitetyn luonnonkiven.
- Voit maustaa suolakurkut myös esimerkiksi silputulla valkosipulilla tai chilillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat