Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolakinuskidonitsit

48 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 8 min

Herkulliset suolakinuskidonitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipellillä. Taikina on kätevä sekoittaa ja kuorrutettakaan ei tarvitse keittää kuin minuutti. Kaneli ja kardemumma tuovat donitseihin ripauksen joulun makua! Resepti on kirjasta Emman makea joulu.

22.11.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
Kanelidonitsit
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
maitoa
1/2 dl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
1/2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
Kinuskikuorrute
1/2 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
50 g
voita
1/2 tl
vaniljasokeria
1 3/4 dl
tomusokeria
sormisuolaa

Suolakinuskidonitsit – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti. Riko kananmuna kulhoon ja lisää maito ja rypsiöljy. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. 
  2. Jaa taikina donitsivuoan syvennyksiin ja paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kumoa donitsit pelliltä ja anna jäähtyä.
  3. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri, voi ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua 1 minuutin ajan. Lisää tomusokeri kinuskin joukkoon siivilän läpi ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Kasta suolakinuskidonitsit heti kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Vinkit!

  • Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten kuorruta donitsit heti. Voit tarvittaessa kuumentaa kuorrutetta uudestaan, jolloin se pehmenee.
  • Älä paista donitseja liian kauaa, jotta ne eivät kuivahda.
  • Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt