Suolakinuskidonitsit

48 min
5
0

Suolakinuskidonitsit

Herkulliset suolakinuskidonitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipellillä. Taikina on kätevä sekoittaa ja kuorrutettakaan ei tarvitse keittää kuin minuutti. Kaneli ja kardemumma tuovat donitseihin ripauksen joulun makua! Resepti on kirjasta Emman makea joulu.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Kanelidonitsit

  • 1 kplkananmuna
  • 1 1/2 dlmaitoa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Kinuskikuorrute

  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1 3/4 dltomusokeria
  • sormisuolaa

Tee näin

48 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN8 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti. Riko kananmuna kulhoon ja lisää maito ja rypsiöljy. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. 

Jaa taikina donitsivuoan syvennyksiin ja paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kumoa donitsit pelliltä ja anna jäähtyä.

Mittaa kuohukerma, fariinisokeri, voi ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja anna kiehua 1 minuutin ajan. Lisää tomusokeri kinuskin joukkoon siivilän läpi ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Kasta donitsit heti kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Vinkki!

Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten kuorruta donitsit heti. Voit tarvittaessa kuumentaa kuorrutetta uudestaan, jolloin se pehmenee. Älä paista donitseja liian kauaa, jotta ne eivät kuivahda.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä