5(1)
Suolakinuski-suklaakeksit – kinuskikerroksella viimeistellyt suklaiset herkut saavat viimeisen silauksen suolahipuista
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min
Suolakinuski-suklaakeksit ovat omiaan kovemmankin makeanhimon taltuttamiseen. Keksitaikinassa hurmaavat tummasta suklaasta raastetut suklaahiput, ja kokonaisuuden kruunaa suolakinuskikastike.
18.1.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 kpl
Keksit
200 gvoita
2½ dlfariinisokeria
2 dlsokeria
1muna
5 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlruokasoodaa
½ tlsuolaa
¾ dlkaakaojauhetta
300 gtummaa suklaata rouhittuna
Pinnalle
½ tlk (à 397 g)karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ tlsuolahiutaleita

Suolakinuski-suklaakeksit – ohje:

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä voi-sokerivaahtoon. Rouhi suklaa ja kääntele suklaarouhe taikinaan.
  2. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperin päälle pellille. Painele hieman litteämmiksi.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä keksien päälle juuri ennen tarjoilua valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Viimeistele suklaakeksit suolahiutaleilla.

Vinkki!

Jos kaupasta ei löydy valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, voit valmistaa sen itse kondensoidusta maidosta keittämällä sitä purkissaan kattilassa pari tuntia. Tällöin maito sakenee ja karamellisoituu.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo