Maku

Suolakinuski-suklaakeksit – kinuskikerroksella viimeistellyt suklaiset herkut saavat viimeisen silauksen suolahipuista

55 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen10 min
Suolakinuski-suklaakeksit ovat omiaan kovemmankin makeanhimon taltuttamiseen. Keksitaikinassa hurmaavat tummasta suklaasta raastetut suklaahiput, ja kokonaisuuden kruunaa suolakinuskikastike.
0
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (25 kpl)

Keksit

  • 200 gvoita
  • 2½ dlfariinisokeria
  • 2 dlsokeria
  • 1muna
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¾ dlkaakaojauhetta
  • 300 gtummaa suklaata rouhittuna

Pinnalle

  • ½ tlk (à 397 g)karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • ½ tlsuolahiutaleita
Tulosta

Suolakinuski-suklaakeksit leivotaan näin:

  1. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä voi-sokerivaahtoon. Rouhi suklaa ja kääntele suklaarouhe taikinaan.
  2. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperin päälle pellille. Painele hieman litteämmiksi.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä keksien päälle juuri ennen tarjoilua valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Viimeistele suklaakeksit suolahiutaleilla.

Vinkki!

Jos kaupasta ei löydy valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa, voit valmistaa sen itse kondensoidusta maidosta keittämällä sitä purkissaan kattilassa pari tuntia. Tällöin maito sakenee ja karamellisoituu.

MITÄ PIDIT?
0