Suolaiset munkit ihastuttavat vappubrunssilla! Dippaa rapeat pallerot vaahdotettuun fetajuustoon
50 min
Leivinjauheella kohotettava munkkitaikina taipuu myös suolaiseksi. Pinaatti ja parmesaani antavat taikinaan makua ja mehevyyttä. Dippaa rapeaksi paistetut pallerot vaahdotettuun fetajuustoon. Nam!
Reseptin ainekset
Noin 20 kpl
1 ps (65 g)
babypinaattia
75 g
parmesaanijuustoa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)
turkkilaista jogurttia
1
muna
50 g
voita sulatettuna
Paistaminen
1 l
rypsiöljyä
Vaahdotettu fetadippi
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa tai 1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl
timjamia hienonnettuna
¼ tl
mustapippuria
Suolaiset munkit – ohje:
- Tee ensin dippi. Murustele feta tehosekoittimeen tai -leikkuriin. Lisää tuorejuusto tai jogurtti sekä mausteet. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
- Hienonna pinaatit. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää pinaatit ja juustoraaste.
- Lisää jogurtti ja muna sekä lopuksi sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele taikinasta pieniä soikioita tai palloja öljytyin tai jauhotetuin käsin. Pane pallerot ne leivinpaperin päälle odottamaan.
- Lämmitä öljy kattilassa tai padassa 170–180 asteiseksi. Laske reikäkauhan avulla noin 5 taikinapalloa kerrallaan öljyyn paistumaan. Paista ne kullanruskeiksi välillä käännellen, noin 4 minuuttia.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoa lämpimänä vaahdotetun fetadipin kanssa.

Vinkki!
Voit maustaa taikinan halutessasi yrteillä pinaatin sijaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat