


Annin sinihomejuustokakun pohjassa maistuu pipari – suolainen juustokakku on mutkaton valmistaa
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Illanistujaisten hurmuri on paistettu suolainen juustokakku, jonka jouluisia makuja täydentävät portviiniluumut. Nappaa Annin uunissa -ohje!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
75 g
voita
175 g
piparkakkuja
25 g
manteleita
1 tl
kuivattua timjamia
Täyte
500 g
maustamatonta tuorejuustoa
3
isoa kananmunaa
½ tl
rosépippuria
n. 200 g
sinihomejuustoa muruina
Portviiniluumut
500 g
luumuja
1 dl
vettä
1 dl
portviiniä
1 dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
1
kanelitanko
Paistettu suolainen juustokakku – ohje:
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
- Hienonna piparit sekä mantelit blenderissä. Lisää timjami piparimuruun.
- Sulata voi. Kaada sula voi piparimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Painele piparimurutaikina vuoan pohjalle sekä reunoille. Jätä sivuun ja valmista täyte.
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla.
- Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää tuorejuustoseokseen rosépippuri, sekoita ja kääntele sinihomejuustomuru sekaan.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin.
- 10Paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä paiston loppuvaiheessa.
- 11Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Tarjoa se hieman lämpimänä portviiniluumujen kanssa.
Portviiniluumut – ohje:
- Pese luumut, halkaise ne ja poista kivet.
- Mittaa vesi, viini, sokerit ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta seos.
- Anna porista muutama minuutti, kunnes sokeri on sulanut. Lisää luumut leikkuupinta alaspäin kattilaan.
- Anna luumujen hautua noin 5–8 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät hiukan ja kastike muuttuu hieman paksummaksi.

Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan vielä hieman lämpimänä tai seuraavana päivänä, mutta ei jääkaappikylmänä tai kuumana suoraan uunista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat