Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun

40 min

Suolaisen päärynäpiirakan sinihomejuusto ja päärynä muodostavat rikkaan makuparin – talvipäivän täydellinen herkkuhetki ei vaadi enää muuta! Piirakkaan upotat kätevästi myös joululta yli jääneet voitaikinalevyt. Herkullinen piirakka valmistuu vaivattomasti pellille.

28.12.2020
Reseptin ainekset
noin 8 annosta
1 pkt (600 g)
voitaikinalevyä
Täyte
3
päärynää
½
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
cheddarjuustoraastetta
100 g
sinihomejuustoa, kuten roquefortia
1 oksa
tuoretta rosmariinia
½ dl
pekaanipähkinöitä
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
1 rkl
vaahterasiirappia
Voiteluun
1
kananmuna

Suolainen päärynäpiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voitaikina huoneenlämmössä.
  2. Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Purista päälle sitruunamehua ja valuta oliiviöljyä.
  3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Viillä veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen reikiä, ei paistoreunaan.
  4. Ripottele reunojen sisälle juustoraaste, levitä päälle päärynäsiivut. Murenna pinnnalle roquefort. Ripottele päälle rosmariinia ja rouhitut pekaanipähkinät sekä muskottipähkinää.
  5. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  6. Paista uunin alatasolla 220 asteessa 15–20 minuuttia. Valuta valmiin piirakan päälle vaahterasiirappia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt