


Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun
40 min
Suolaisen päärynäpiirakan sinihomejuusto ja päärynä muodostavat rikkaan makuparin – talvipäivän täydellinen herkkuhetki ei vaadi enää muuta! Piirakkaan upotat kätevästi myös joululta yli jääneet voitaikinalevyt. Herkullinen piirakka valmistuu vaivattomasti pellille.
Reseptin ainekset
noin 8 annosta
1 pkt (600 g)
voitaikinalevyä
Täyte
3
päärynää
½
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
cheddarjuustoraastetta
100 g
sinihomejuustoa, kuten roquefortia
1 oksa
tuoretta rosmariinia
½ dl
pekaanipähkinöitä
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
1 rkl
vaahterasiirappia
Voiteluun
1
kananmuna
Suolainen päärynäpiirakka valmistuu näin:
- Sulata voitaikina huoneenlämmössä.
- Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Purista päälle sitruunamehua ja valuta oliiviöljyä.
- Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Viillä veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen reikiä, ei paistoreunaan.
- Ripottele reunojen sisälle juustoraaste, levitä päälle päärynäsiivut. Murenna pinnnalle roquefort. Ripottele päälle rosmariinia ja rouhitut pekaanipähkinät sekä muskottipähkinää.
- Voitele reunat vatkatulla munalla.
- Paista uunin alatasolla 220 asteessa 15–20 minuuttia. Valuta valmiin piirakan päälle vaahterasiirappia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat