Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Suolaisen päärynäpiirakan sinihomejuusto ja päärynä muodostavat rikkaan makuparin – talvipäivän täydellinen herkkuhetki ei vaadi enää muuta! Piirakkaan upotat kätevästi myös joululta yli jääneet voitaikinalevyt. Herkullinen piirakka valmistuu vaivattomasti pellille.
KA
4.2
0
Julkaistu: 28.12.2020


Ainekset (noin 8 annosta )

  • 1 pkt (600 g) voitaikinalevyä

Täyte

  • 3päärynää
  • ½sitruuna
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 50 gcheddarjuustoraastetta
  • 100 gsinihomejuustoa, kuten roquefortia
  • 1 oksatuoretta rosmariinia
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 rklvaahterasiirappia

Voiteluun

  • 1kananmuna
Tulosta

Suolainen päärynäpiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata voitaikina huoneenlämmössä.
  2. Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Purista päälle sitruunamehua ja valuta oliiviöljyä.
  3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Viillä veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen reikiä, ei paistoreunaan.
  4. Ripottele reunojen sisälle juustoraaste, levitä päälle päärynäsiivut. Murenna pinnnalle roquefort. Ripottele päälle rosmariinia ja rouhitut pekaanipähkinät sekä muskottipähkinää.
  5. Voitele reunat vatkatulla munalla.
  6. Paista uunin alatasolla 220 asteessa 15–20 minuuttia. Valuta valmiin piirakan päälle vaahterasiirappia.
Kommentoi »