Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle
1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
25 minSuolainen kääretorttu on perinteisen kääretortun pikkuserkku, joka lunastaa paikkansa kahvipöydän suolaisena herkkuna. Suolaisen kääretortun täytteeksi rullataan metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.8.2019

Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle
Reseptin ainekset (12 annosta)
Taikina
- 6 dlkevytmaitoa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- 3munaa
- ½ dlrypsiöljyä
Täyte
- 1 ½ dlkuivattuja metsäsieniä esim. tatteja, mustavahakkaita tai suppilovahveroita (tai 200 g tuoreita herkkusieniä)
- 1purjo
- 2sipulia
- 1 rklvoita tai öljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 200 gyrtti- tai valkosipulituorejuustoa pinnalle
Pinnalle
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Suolainen kääretorttu leivotaan näin:
- Upota täytteen kuivatut sienet veteen likoamaan.
- Sekoita taikinan aineet kulhossa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä täytteen valmistelun ajan.
- Pese ja hienonna purjo. Kuori ja hienona sipulit. Valuta ja hienonna kuivatut sienet tai hienonna tuoreet.
- Kuumenna rasva pannulla ja nosta sipulit kuullottumaan. Sekoittele. Kun sipulit ovat hiukan laiskistuneet, lisää pannulle sienet. Kuumenna sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää suola ja pippuri. Käännä liedestä lämpö pois ja lisää pannulle ¾ tuorejuustosta. Sekoittele, kunnes juusto on sekoittunut sipuliseokseen.
- Levitä seos pohjan päälle ja kääri rullalle pidemmän sivun puolelta. Jätä sauma alapuolelle. Jaa loppu tuorejuusto nokareiksi kääretortun päälle ja viimeistele suolainen kääretorttu hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkki!
Suolaisen kääretortun voi myös pakastaa.

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Sieni-pekonipiirakka
Maku

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä
Maku

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
Kotivinkki

Sieni-empanadat
Maku

Vegaaninen sienipeltipiirakka
Maku

Sieni-kiinankaalikääryleet
Maku

Suppilovahveromuffinit
Maku