Maku

Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle

1 h 5 min
KA
3.33
0

Suolainen kääretorttu on perinteisen kääretortun pikkuserkku, joka lunastaa paikkansa kahvipöydän suolaisena herkkuna. Suolaisen kääretortun täytteeksi rullataan metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 6 dlkevytmaitoa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 3munaa
  • ½ dlrypsiöljyä

Täyte

  • 1 ½ dlkuivattuja metsäsieniä esim. tatteja, mustavahakkaita tai suppilovahveroita (tai 200 g tuoreita herkkusieniä)
  • 1purjo
  • 2sipulia
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 200 gyrtti- tai valkosipulituorejuustoa pinnalle

Pinnalle

  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN25 min

Suolainen kääretorttu leivotaan näin:

  1. Upota täytteen kuivatut sienet veteen likoamaan.
  2. Sekoita taikinan aineet kulhossa. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä täytteen valmistelun ajan.
  3. Pese ja hienonna purjo. Kuori ja hienona sipulit. Valuta ja hienonna kuivatut sienet tai hienonna tuoreet.
  4. Kuumenna rasva pannulla ja nosta sipulit kuullottumaan. Sekoittele. Kun sipulit ovat hiukan laiskistuneet, lisää pannulle sienet. Kuumenna sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää suola ja pippuri. Käännä liedestä lämpö pois ja lisää pannulle ¾ tuorejuustosta. Sekoittele, kunnes juusto on sekoittunut sipuliseokseen.
  5. Levitä seos pohjan päälle ja kääri rullalle pidemmän sivun puolelta. Jätä sauma alapuolelle. Jaa loppu tuorejuusto nokareiksi kääretortun päälle ja viimeistele suolainen kääretorttu hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki!

Suolaisen kääretortun voi myös pakastaa.

MITÄ PIDIT?
3.33