Maku

Suklaiset mustaherukka-mantelipikkuleivät

1 h 25 min
0
0

Suklaiset mustaherukka-mantelipikkuleivät

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Mustaherukkahillo

  • 1 dlvettä
  • 175 gsokeria
  • 250 gmustaherukoita

Pikkuleivät

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 rklmarjalikööriä (mustaherukka)
  • 50 gmantelijauhetta
  • 3 dlvehnäjauhoja

Viimeistelyyn

  • 75 gsuklaata (sulatettuna)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Valmista ensin mustaherukkahillo. Pane kattilaan sokeri ja vesi ja keitä seosta 10 minuutin ajan. Lisää siistityt mustaherukat ja keitä hiljalleen puolen tunnin ajan.
Kuori pois vaahto ja laita puhdistettuihin purkkeihin. Jätä yksi purkki pikkuleipien koristeluun ja sulje loput purkit heti tiiviisti.
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Lisää sekaan kananmuna, halutessasi mustaherukkalikööri ja hetken kuluttua mantelijauhe ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi käsin.
Nosta taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Leivo taikinasta tanko ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia ympyröitä.
Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paina keskelle pikkuleipiä syvennys ja lisää siihen noin puoli teelusikallista mustaherukkahilloa. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Sulata paloiteltua suklaata miedolla lämmöllä mikrossa ja kasta siihen jäähtyneiden pikkuleipien pohjat. Nosta suklaalla silatut pikkuleivät leivinpaperille väärinpäin ja pane viileään, niin että suklaapohja kovettuu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä