Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaiset mustaherukka-mantelipikkuleivät

1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min
19.10.2010
Reseptin ainekset
20 annosta
Mustaherukkahillo
1 dl
vettä
175 g
sokeria
250 g
mustaherukoita
Pikkuleivät
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1 1/2 rkl
marjalikööriä (mustaherukka)
50 g
mantelijauhetta
3 dl
vehnäjauhoja
Viimeistelyyn
75 g
suklaata (sulatettuna)

Valmista ensin mustaherukkahillo. Pane kattilaan sokeri ja vesi ja keitä seosta 10 minuutin ajan. Lisää siistityt mustaherukat ja keitä hiljalleen puolen tunnin ajan. Kuori pois vaahto ja laita puhdistettuihin purkkeihin. Jätä yksi purkki pikkuleipien koristeluun ja sulje loput purkit heti tiiviisti. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna, halutessasi mustaherukkalikööri ja hetken kuluttua mantelijauhe ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi käsin. Nosta taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia ympyröitä. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paina keskelle pikkuleipiä syvennys ja lisää siihen noin puoli teelusikallista mustaherukkahilloa. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Sulata paloiteltua suklaata miedolla lämmöllä mikrossa ja kasta siihen jäähtyneiden pikkuleipien pohjat. Nosta suklaalla silatut pikkuleivät leivinpaperille väärinpäin ja pane viileään, niin että suklaapohja kovettuu.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt