Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklainen kahvikakku

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Tämä suklainen kahvikakku sopii parhaiten aikuiseen makuun, koska se ei ole kovin makea. Kahvin maku tulee kakkuun kuorrutteesta, joka valutetaan suklaakakun päälle.

1.11.2012
Reseptin ainekset
1 kpl
100 g
tummaa suklaata
2 dl
maitoa
150 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaota
2 rkl
vaniljasokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
Kahvikuorrute
2 rkl
vahvaa kahvia
1 rkl
voita
1 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaota
Koristeluun
kahvikarkkeja tai suklaarouhetta

Suklainen kahvikakku – ohje:

  1. Rouhi suklaa. Lämmitä maito (älä keitä) ja sulata suklaarouhe maitoon välillä sekoittaen.
  2. Kuutioi rasva pieniksi paloiksi. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat reippaasti vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja suklaamaito voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele kakkuvuoka (1,8 l) huolellisesti. Kaada taikina vuokaan. Paista kahvikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Paina kakun keskelle puutikku. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä viisi minuuttia ja kumoa kakku.
  5. Tee kahvikakun kuorrute. Sulata voi kuumaan kahviin. Lisää tomusokeri ja kaakao. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kahvikarkeilla tai suklaarouheella. Suklainen kahvikakku on valmis tarjottavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt