Kotivinkki

Suklainen kahvikakku

1 h 20 min
3.8
0

Suklainen kahvikakku

Tämä syntisen hyvä kahvikakku sopii parhaiten aikuiseen makuun, koska se ei ole kovin makea. Kahvin maku tulee kakkuun kuorrutteesta, joka valutetaan suklaakakun päälle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 dlmaitoa
  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaota
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1 ½ tlleivinjauhetta

Kahvikuorrute

  • 2 rklvahvaa kahvia
  • 1 rklvoita
  • 1 ½ dltomusokeria
  • 2 rklkaakaota

Kahvikakun koristeluun

  • kahvikarkkeja tai suklaarouhetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Kahvikakku valmistuu näin:

Rouhi suklaa. Lämmitä maito (älä keitä) ja sulata suklaarouhe maitoon välillä sekoittaen.

Kuutioi rasva pieniksi paloiksi. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat reippaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä kuivat aineet ja suklaamaito voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka huolellisesti. Kaada taikina vuokaan. Paista kahvikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Paina kakun keskelle puutikku. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä viisi minuuttia ja kumoa kakku.

Tee kahvikakun kuorrute. Sulata voi kuumaan kahviin. Lisää tomusokeri ja kaakao. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele kahvikarkeilla tai suklaarouheella. Suklainen kahvikakku on valmis tarjottavaksi.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä