Maku

Kerro se vadelmin! Suklaasuun vadelmakääretorttu on äitienpäivän suloisin herkku

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Tummaa ja rubysuklaata, kaakaojauhetta ja raikkaita vadelmia – onko herkullisempaa yhdistelmää? Kääretortun pohjan voi paistaa jo illalla, jolloin äitienpäivän aamuna ei tarvitse kuin täyttää, rullata ja tarjoilla sänkyyn!
KA
4.3
0
Julkaistu: 3.5.2022


Reseptin ainekset (12 palaa)

Suklaasuun vadelmakääretorttu

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 pkt (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dlsokeria
  • 150 grubysuklaata
  • 150 gkotimaisia vadelmia (pakaste)

Kuorrute

  • 150 gtummaa suklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gkotimaisia vadelmia (pakaste)
  • 100 grubysuklaata
Tulosta

Suklaasuun vadelmakääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota uunissa ollut leivinpaperi, mutta jätä se pohjan päälle. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi.
  3. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Lisää sokeri. Rouhi suklaa ja sekoita se vaahtoon. Ota leivinpaperi pois pohjan päältä. Levitä täyte torttupohjalle ja lisää vadelmat. Rullaa tiukaksi kääröksi leivinpaperin sisään. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  4. Valmista kuorrute. Hienonna tummasuklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta kääretorttu. Rouhi pinnalle rubysuklaata ja koristele vadelmilla.
Kommentoi »