Kotivinkki

Suklaapiirakka kahvikuorrutuksella – yhdistelmä, joka hivelee makunystyröitäsi

50 min
KA
4.92
0

Tässä suklaapiirakassa on mehevä, kaakaolla maustettu pohja ja aikuiseen makuun sopiva kahvikuorrutus. Pellillinen valmistuu nopsasti uunissa ja katoaa silmänräpäyksessä!
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (30–35 kpl)

Suklaapiirakka

  • 5kananmunaa
  • 4 ½ dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 200 gmargariinia tai voita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 3 ½ dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 4 rklsulatettua margariinia tai voita
  • 3 rklvahvaa kahvia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Suklaapiirakka kahvikuorrutuksella valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta vesi. Lisää rasva pikkupaloina veteen. Sekoita, kunnes rasva on sulanut.
  2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Sekoita jauhoseos ja neste hyvin muna-sokerivaahtoon.
  3. Vuoraa uunipelti (noin 30 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada suklaapiirakan taikina pellille. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla levyn keskeltä. Jos tikku jää kosteaksi, jatka vielä hetki paistamista. Jäähdytä pohja ennen kuorruttamista.
  4. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe paakuttomaksi. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti suklaapiirakan päälle. Tee halutessasi haarukalla kuvioita kuorrutteen pintaan. Anna kuorrutteen kuivahtaa. Leikkaa suklaapiirakka levystä haluamasi muotoisiksi paloiksi.

Vinkki!

Etsitkö mokkapalojen reseptiä? Kurkkaa mokkapalat-sivullemme, josta löydät parhaat reseptit ja hauskimmat koristeluideat.

MITÄ PIDIT?
4.92