Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaapiirakka – unelmaherkku, jonka espressolla piristetty täyte hivelee makunystyröitä

3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min

Suklaapiirakka säväytetään pikakahvijauheella aikuiseen makuun sopivaksi. Jääkaapissa tekeytyvä suklainen herkku on niin täydellisen täyteläinen, ettet voi vastustaa kiusausta toisesta palasta!

9.1.2020
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
2½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
tomusokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
125 g
voita
1
muna
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
450 g
tummaa suklaata
1 rkl
kaakaojauhetta
2½ dl
kookoskermaa
1 tl
espressopikakahvijauhetta
50 g
voita
1
vaniljatanko
¼ tl
suolaa
Pinnalle
1 rkl
kaakaojauhetta

Suklaapiirakka – ohje:

  1. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää voi nokareina. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa.
  2. Kauli taikina ja nosta se piirakkavuokaan (ø 26 cm). Laita pohjan päälle leivinpaperi ja riisiä, kuivattuja herneitä tai paistokuulia. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Ota herneet ja leivinpaperi pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kookoskerma ja espressopikakahvijauhe kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita pallovatkaimella, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon. Mausta täyte ripauksella suolaa.
  4. Kaada suklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Koristele suklaapiirakka kaakaojauheella.

Vinkki!

Suklaapiirakka maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt