Kotivinkki

Suklaapiirakka

50 min
5
0

Suklaapiirakka

Suklaapiirakka on kuin lasten suosikkiherkku mokkapalat, mutta aikuiseen makuun koristeltu.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30-35 kpl)

  • 5kananmunaa
  • 4 ½ dlsokeria
  • 2 dlvettä
  • 200 gmargariinia tai voita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 3 ½ dltomusokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 4 rklsulatettua margariinia tai voita
  • 3 rklvahvaa kahvia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta vesi. Lisää rasva pikkupaloina veteen. Sekoita, kunnes rasva on sulanut.

2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Sekoita jauhoseos ja neste hyvin muna-sokerivaahtoon.

3. Vuoraa uunipelti (noin 30 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada suklaapiirakan taikina pellille. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes se on kypsä. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla levyn keskeltä. Jos tikku jää kosteaksi, jatka vielä hetki paistamista. Jäähdytä pohja ennen kuorruttamista.

4. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe paakuttomaksi. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti suklaapiirakan päälle. Tee halutessasi haarukalla kuvioita kuorrutteen pintaan. Anna kuorrutteen kuivahtaa. Leikkaa suklaapiirakka levystä haluamasi muotoisiksi paloiksi.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä