Suklaapiirakka – unelmaherkku, jonka espressolla piristetty täyte hivelee makunystyröitäsi
3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min
Suklaapiirakka säväytetään pikakahvijauheella aikuiseen makuun sopivaksi. Jääkaapissa tekeytyvä suklainen herkku on niin täydellisen täyteläinen, ettet voi vastustaa kiusausta toisesta palasta!
Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää voi nokareina. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa.
Kauli taikina ja nosta se piirakkavuokaan (ø 26 cm). Laita pohjan päälle leivinpaperi ja riisiä, kuivattuja herneitä tai paistokuulia. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Ota herneet ja leivinpaperi pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta kookoskerma ja espressopikakahvijauhe kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita pallovatkaimella, kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon. Mausta täyte ripauksella suolaa.
Kaada suklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Koristele suklaapiirakka kaakaojauheella.
Vinkki!
Suklaapiirakka maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kera.