Suklaamunatryffelit
3 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 30 min
Virvon varvon, tuoreeks terveeks, pulleaks vuodeks... Onko kaapissa ylimääräisiä suklaamunia? Jos kaikki eivät lähde virpojien matkaan, tee niistä ihanat tryffelit.

Reseptin ainekset n. 20 kpl
1 dlkuohukermaa
½ dlfariinisokeria
100 grouhittuja tummia suklaamunia
60 grouhittua tummaa suklaata
25 ghuoneenlämpöistä voita
Päälle
strösseleitä, kookoshiutaleita
kuivattuja marjoja tai rouhittua pähkinää
1. Mittaa kerma kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpö ja anna porista miedohkolla lämmöllä muutama minuutti.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, suklaa ja voi. Sekoita. Kaada massa leivinpaperilla päällystettyyn pieneen vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
3. Ota massasta kahdella pikkulusikalla tai käsin pieniä palleroita. Käsin pyörittäminen onnistuu parhaiten, jos käytät ohuita kumihanskoja. Pyöritä pallot haluamassasi päällyksessä ja laita takaisin viileään vähintään puoleksi tunniksi. Säilytä palloja jääkaapissa.