Kotivinkki

Suklaamunatryffelit

3 h
0
0

Suklaamunatryffelit

Virvon varvon, tuoreeks terveeks, pulleaks vuodeks... Onko kaapissa ylimääräisiä suklaamunia? Jos kaikki eivät lähde virpojien matkaan, tee niistä ihanat tryffelit.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (n. 20 kpl)

  • 1 dlkuohukermaa
  • ½ dlfariinisokeria
  • 100 grouhittuja tummia suklaamunia
  • 60 grouhittua tummaa suklaata
  • 25 ghuoneenlämpöistä voita

Päälle

  • strösseleitä, kookoshiutaleita
  • kuivattuja marjoja tai rouhittua pähkinää

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

1.   Mittaa kerma kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpö ja anna porista miedohkolla lämmöllä muutama minuutti.

2.   Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, suklaa ja voi. Sekoita. Kaada massa leivinpaperilla päällystettyyn pieneen vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.

3.   Ota massasta kahdella pikkulusikalla tai käsin pieniä palleroita. Käsin pyörittäminen onnistuu parhaiten, jos käytät ohuita kumihanskoja. Pyöritä pallot haluamassasi päällyksessä ja laita takaisin viileään vähintään puoleksi tunniksi. Säilytä palloja jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä