3,9(42)
Suklaamoussekakku sulaa suuhun! Neljän hengen pikkukakku on pienten juhlien ehdoton tähti
Kasvis
3 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 30 min
Suklaamoussekakku leivotaan nyt täsmäkoossa neljälle. Suklaafanin lempikakun suunnitteli Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen. Suklaata on ruhtinaallisesti niin pohjassa, täytteessä kuin kuorrutteessakin. Ripaus appelsiinia tuo kakkuun raikkautta, ja juhlavan ilmeen viimeistelevät lehtikultakoristeet.
Reseptin ainekset
4 annosta
1¼ dlvehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
½ dltummaa kaakaojauhetta
½ tlruokasoodaa
ripaussuolaa
½ dlmaitoa tai kasvimaitoa
¼ dlauringonkukkaöljyä
1muna (tai 1 dl banaanisosetta)
½ dlkahvia
Suklaamousse
100 gtummaa suklaata (50 %) (vahvempi suklaa tekee moussesta turhan jämäkkää)
1½ dlkuohu- tai vispikermaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 tlappelsiinin kuoriraastetta
Lisäksi
1–2 rklappelsiinimarmeladia
lehtikultaa koristeeksi (löytyy leivonnan erikoistarvikekaupoista)

Suklaamoussekakku neljälle leivotaan näin:

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kaakao, sooda ja suola isossa kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja muna. Lisää seos hiljalleen kuiviin aineisiin koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi kahvi ja kääntele taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Laita kahden pienen kakkuvuoan (ø 12 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokiin ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsää, kun se ei tartu tikkuun. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Tasoita kakkujen kohonnut pinta.
  4. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa ja jätä sivuun. Notkista tuorejuusto ja sokerit toisessa kulhossa. Lisää suklaa vatkaten sekaan. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon. Mausta appelsiinikuoriraasteella. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
  5. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Saat vuokaan korkeutta vuoraamalla reunat leivinpaperilla. Laita toinen kakkupohja vuokaan ja sivele marmeladilla, lusikoi päälle moussea ja tasoita pinta. Nosta toinen pohja moussen päälle. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
  6. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastialle. Levitä loput moussesta palettiveitsellä tai lusikalla kakun päälle ja sivuille tasaisesti. Koristele suklaamoussekakku lehtikullalla; asettele kultaa rennosti sinne tänne.

Vinkki!

Muunna suklaamoussekakku vegaaniseksi käyttämällä munan tilalla 1 dl banaanisosetta ja maidon tilalla kauramaitoa. Korvaa kerma kaurakermalla, tuorejuusto kauratuorejuustolla ja tarkista, että suklaa on maidotonta.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.