Suklaakuorrutetut keksit

35 min
0
0

Suklaakuorrutetut keksit

Juhlista uutta vuotta söpöillä suklaakuorrutteisilla kekseillä, jotka on koristeltu uuden vuoden kunniaksi koristegeelillä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 115 gvoita
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja

Koristeluun

  • 200 gtummaa suklaata
  • koristegeeliä (helmiäsvärisiä)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa sähkövatkaimella voita hetken aikaa kunnes se on pehmeää. Lisää sokeri ja vaniljasokeri pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa parin minuutin ajan, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää jauhot joukkoon ja kääntele huolellisesti. Muotoile taikinasta pallo ja litistä sentin-parin paksuiseksi levyksi, kääri tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina kylmästä ja kauli jauhotetulla alustalla, käännä aina 90 astetta myötäpäivään kauliessasi. Kauli noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla (halkaisija n. 3 cm) paloja. Laita uuninpellille ja vie hetkeksi kylmään ennen paistamista, jotta keksit pitävät muotonsa uunissa.

Paista uunissa n. 8 minuutin ajan. Jäähdytä ritilällä.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, dippaa jäähtyneet keksit haarukan avulla suklaaseen. Laita ritilälle valumaan.

Kun suklaa on jähmettynyt, viimeistele keksit koristegeelillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä