Maku

Suklaakuorrute

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Parhaista parhain suklaakuorrute, jonka tekemisessä on hiukan haastetta, mutta maku on vaivan arvoinen. Kuorrute kovettuu jääkaapissa kovaksi ja kestää hyvänä useamman päivän, ihanteellinen siis etukäteen tehtäväksi.
4
0
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (1 annosta)

  • 3 dlsokeria
  • 1,5 dlkaakaojauhetta (Van Houten)
  • 3 dlkermaa
  • 6 kplkeltuaista
  • 450 gvoita
  • 6 kplvalkuaista
  • 3 tlvaniljasokeria
Tulosta

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

MITÄ PIDIT?
4