4,1(65)
Suklaakeksit – pinnalta rapeita, sisältä sopivan sitkeitä ja tietysti täydellisen suklaisia!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Suklaakeksit suorastaan sulavat suussa. Suklaasattumilla kruunatut keksit maistuvat vaikkapa kylmän maidon kera. Poimi helppo resepti ja valmistaudu herkkuhetkeen!
25.1.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
Suklaakeksit
150 gvoita tai leivontamargariinia
1½ dlsokeria
1½ dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
1muna (M-koko)
4 dlkakkuvehnäjauhoja
½ dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
⅓ tlsuolaa
150 gtumma- tai maitosuklaahippuja (tai tummaa suklaata rouhittuna)

Suklaakeksit – ohje:

  1. Sulata voi kulhossa. Lisää sokerit ja vatkaa hyvin sekaisin. Riko muna sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Sekoita jauhoseos taikinaan lastalla. Lisää suklaahiput lopuksi taikinaan.
  3. Ota noin 2 ruokalusikallista taikinaa ja pyöritä palloksi. Asettele taikinapallot leivinpaperin päälle pellille, jätä väliin reilusti tilaa.
  4. Paista suklaakeksejä 180 asteessa uunin keskitasolla 10‒12 minuuttia. Liu'uta suklaakeksit leivinpapereineen pois pelliltä ja anna jäähtyä.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.