Suklaakeksit – pinnalta rapeita, sisältä sopivan sitkeitä ja tietysti täydellisen suklaisia!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Suklaakeksit suorastaan sulavat suussa. Suklaasattumilla kruunatut keksit maistuvat vaikkapa kylmän maidon kera. Poimi helppo resepti ja valmistaudu herkkuhetkeen!
4.3
2
Julkaistu: 25.1.2022


Reseptin ainekset (noin 20 kpl)

Suklaakeksit

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1muna (M-koko)
  • 4 dlkakkuvehnäjauhoja
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ⅓ tlsuolaa
  • 150 gtumma- tai maitosuklaahippuja (tai tummaa suklaata rouhittuna)
Tulosta

Suklaakeksit leivotaan näin:

  1. Sulata voi kulhossa. Lisää sokerit ja vatkaa hyvin sekaisin. Riko muna sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
  2. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Sekoita jauhoseos taikinaan lastalla. Lisää suklaahiput lopuksi taikinaan.
  3. Ota noin 2 ruokalusikallista taikinaa ja pyöritä palloksi. Asettele taikinapallot leivinpaperin päälle pellille, jätä väliin reilusti tilaa.
  4. Paista suklaakeksejä 180 asteessa uunin keskitasolla 10‒12 minuuttia. Liu'uta suklaakeksit leivinpapereineen pois pelliltä ja anna jäähtyä.

2 kommenttia