Maku

Suklaakakku mansikoilla ja vadelmilla

45 min
0
0

Suklaakakku mansikoilla ja vadelmilla

KA
0
0
Teksti Sanna Walenius
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

  • 125 gtummaa suklaata
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 125 gsokeria
  • 3 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 1/2 dlsmetanaa
  • 150 gmansikoita
  • 150 gvadelmia
  • 2 dltuoretta minttua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Voitele pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka voilla. Leikkaa leivinpaperista pohjanmuotoinen pala, aseta se vuokaan ja voitele myös sen pinta.
Pilko suklaa paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa pehmeä voi sulan suklaan joukkoon pikkuhiljaa, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon jauhot siivilöiden ja sokeri.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset kevyesti vatkaten suklaamassaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita puolet vaahdosta varovasti taikinaan. Sekoita sitten loppuvaahto kumilastan kanssa taikinan sekaan nostelemalla taikinaa.
Kaada suklaaseos kakkuvuokaan. Tasoita pinta. Paista kakkua 185 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja nosta se sitten kylmään.
Koristele kakun pinta vaahdotetulla smetanalla, tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla ja mintun lehdillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä