


Suklaakääretorttu – kierteissä piileskelee maitosuklaatäytettä ja pensasmustikoita
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Suklaakääretorttu on täytteensä ansiosta ihanan mehevä. Tarjoile suklaakääretorttu esimerkiksi kahvipöydässä tai jälkiruokana. Nappaa helppo resepti!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
2 dl
kuohukermaa
200 g
maitosuklaata
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
Lisäksi
150 g
pensasmustikoita
(suklaarouhetta)
Suklaakääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi seos vaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jätä pohjapaperi torttupohjan päälle. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se mikrossa (600 W, noin 2 minuuttia, sekoita välillä) tai vesihauteessa.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää suklaasula tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.
- Levitä noin puolet täytteestä jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pensasmustikoita pinnalle, jätä muutama koristeluun. Kääri levy rullaksi. Siirrä torttu peitettynä kylmään tekeytymään puoleksi tunniksi.
- Pursota loppu täyte kääretortun pinnalle ja viimeistele suklaakääretorttu pensasmustikoilla ja suklaarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat