


Suklaa-pähkinämuffinit – tuplasuklainen nautinto herkkusuille
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Suklaiset pähkinämuffinit on kuin tehty herkkusuille! Mehevissä, tummalla suklaalla ja valkosuklaalla aateloiduissa muffineissa on suklaata sekä taikinassa että kuorrutuksessa.
Reseptin ainekset
15 kpl
250 g
voita
3½ dl
sokeria
4 kpl
munaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
150 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
130 g
valkosuklaata (rouhittuna)
100 g
maapähkinöitä (rouhittuna)
2½ dl
kuohukermaa
Suklaa-pähkinämuffinit valmistuvat näin:
- Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmunat yksitellen.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Lisää suklaa- ja pähkinärouheet ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Koristele muffinien pinta esimerkiksi pähkinärouheella ja miedolla lämmöllä mikrossa sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat