Suklaa-pähkinämuffinit – tuplasuklainen nautinto herkkusuille
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minSuklaiset pähkinämuffinit on kuin tehty herkkusuille! Mehevissä, tummalla suklaalla ja valkosuklaalla aateloiduissa muffineissa on suklaata sekä taikinassa että kuorrutuksessa.
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.11.2010

Suklaa-pähkinämuffinit – tuplasuklainen nautinto herkkusuille
Reseptin ainekset (15 kpl)
- 250 gvoita
- 3½ dlsokeria
- 4 kplmunaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaakaojauhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 150 gtummaa suklaata (rouhittuna)
- 130 gvalkosuklaata (rouhittuna)
- 100 gmaapähkinöitä (rouhittuna)
- 2½ dlkuohukermaa
Suklaa-pähkinämuffinit valmistuvat näin:
- Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmunat yksitellen.
- Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Lisää suklaa- ja pähkinärouheet ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Koristele muffinien pinta esimerkiksi pähkinärouheella ja miedolla lämmöllä mikrossa sulatetulla valkosuklaalla.

Sitruunamuffinssit – raikkaan makeat leivonnaiset valmistuvat käden käänteessä
Maku

Sitruuna-salmiakkimuffinssit – taikina valmistuu vartissa, ihastus kestää ikuisuuden!
Maku

Mustikka-murumuffinit
Maku

Lakritsimuffinssit
Maku

Limetti-kookosmuffinit
Maku

Amerikkalaiset suklaamuffinit – näitä pehmeitä ja meheviä leivonnaisia on mahdoton vastustaa!
Maku

Merenneitokuppikakut – muffinsseihin sukeltaneet merenneidot ovat juhlapöydän trendikkäin herkku
Maku

Pannukakkumuffinit – paista jokaiselle herkkusuulle oma pieni pannukakku
Maku