Maku

Suklaa-pähkinämuffinit – tuplasuklainen nautinto herkkusuille

30 min
KA
4.14
5

Suklaiset pähkinämuffinit on kuin tehty herkkusuille! Mehevissä, tummalla suklaalla ja valkosuklaalla aateloiduissa muffineissa on suklaata sekä taikinassa että kuorrutuksessa.
Tulosta
Kuvat Lasse Lecklin

Ainekset (15 kpl)

  • 250 gvoita
  • 3½ dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 150 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 130 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 100 gmaapähkinöitä (rouhittuna)
  • 2½ dlkuohukermaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Suklaa-pähkinämuffinit valmistuvat näin:

  1. Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmunat yksitellen.
  2. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Lisää suklaa- ja pähkinärouheet ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  4. Koristele muffinien pinta esimerkiksi pähkinärouheella ja miedolla lämmöllä mikrossa sulatetulla valkosuklaalla.
MITÄ PIDIT?
4.14