Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Suklaa-maapähkinävoikakku valmistuu simppelisti kuudesta raaka-aineesta – viileä jäätelöherkku saa onnenkyyneleet tirahtamaan
4 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 30 min
Suklaa-maapähkinävoikakku on jäätelö- ja suklaafanin unelma, jonka pohja tehdään hauskasti riisikakuista ja voista. Herkun kruunaavat rouskuvat suolapähkinät. Jäätelökakku on kätevä tarjottava, koska sen voi tehdä valmiiksi pakastimeen odottamaan ja nostaa tarjolle varttia ennen h-hetkeä.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
100 g
riisikakkuja
100 g
voita (sulatettuna)
Suklaa-maapähkinävoitäyte
1½ l
suklaajäätelöä
1 prk (350 g)
maapähkinävoita
Pinnalle
100 g
maitosuklaata
1 dl
suolapähkinöitä
Suklaa-maapähkinävoikakku valmistuu näin:
- Hienonna riisikakut murumaiseksi ja lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pinnoitetun irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
- Anna jäätelön hiukan pehmetä, mutta älä anna sen sulaa kokonaan. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon ja lämmitä hetki mikrossa, niin että se muuttuu notkeammaksi. Sekoita.
- Heti kun jäätelö on hiukan pehmennyt, sekoita siihen maapähkinävoi. Maapähkinävoin ei tarvitse sekoittua tasaisesti, vaan se voi jäädä raidoiksi ja klönteiksi jäätelön joukkoon. Painele jäätelöseos riisikakkupohjan päälle ja nosta vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi tai yön yli.
- Irrota vuoan reunat. Sulata suklaa ja kaada kakun päälle ja reunoille. Ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä, ripottele päälle pähkinät. Nosta vielä tarvittaessa pakastimeen.
- Anna kakun lämmetä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista, niin siitä on helpompi leikata paloja.
Vinkki!
Riisikakuista tehty pohja on rakenteeltaan hauskasti erilainen ja tuo kakkuun paahteista makua. Älä pelästy, vaikka pohja voi leikkausvaiheessa hiukan murustua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat