Suklaa-lakritsikakku

1 h 25 min
5
0

Suklaa-lakritsikakku

Tämä kakku on suklaa- ja lakufanin unelma! Tummasta suklaasta leivotut täyteläiset kakkupohjat maustetaan lakritsijauheella ja täytetään kirsikkahillolla sekä sitruunaisella kerma-rahkalla. Suklaa-lakritsikuorrutus silaa kokonaisuuden yltäkylläiseksi. Kuva: Reetta Pasanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohjat

  • 200 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 kplkeltuaista (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhoja (hienojakoisia, esim. Risenta tai Sallinen)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2-3 tllakritsijauhetta

Täyte

  • 300 gkirsikkahilloa (St. Dalfour)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1/2 dlsalmiakki- tai lakritsikastiketta

Kuorrutus

  • 200 gtummaa suklaata
  • 1/2 dlsalmiakki- tai lakritsikastiketta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi.

Lisää munat ja keltuaiset yksitellen ja edelleen vatkaten.

Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja kääntele ne lastalla taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, testaa kypsyys tikulla.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä 2-3 osaan.

Levitä alimmalle kerrokselle puolet kirsikkahillosta.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen sitruunarahka ja lakukastike. LIsää se hillokerroksen päälle.

Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sillekin hilloa ja kerma-rahkaa. Nosta päälle kolmas kakkulevy. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista.

Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa miedolla teholla ja mikrossa. Valuta suklaa kakun päälle. Viimeistele valuttamalla suklaakerroksen päälle lakukastiketta.

Vinkki!

Voit jättää halutessasi lakritsijauheen ja lakritsikastikkeen pois ohjeesta.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä