Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaa-lakritsikakku

1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min

Suklaa-lakritsikakku on todellinen makean ystävän unelma! Tummasta suklaasta leivotut täyteläiset kakkupohjat maustetaan lakritsijauheella ja täytetään kirsikkahillolla sekä sitruunaisella kermarahkalla. Suklaa-lakritsikuorrutus silaa kokonaisuuden yltäkylläiseksi.

17.5.2016
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohjat
200 g
tummaa suklaata
150 g
voita (pehmeää)
2 dl
sokeria
4
munaa (huoneenlämpöistä)
2
keltuaista (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja (hienojakoisia, esim. Risenta tai Sallinen)
2 tl
leivinjauhetta
2-3 tl
lakritsijauhetta
Täyte
300 g
kirsikkahilloa (St. Dalfour)
2 dl
kuohukermaa
200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
salmiakki- tai lakritsikastiketta
Kuorrutus
200 g
tummaa suklaata
1/2 dl
salmiakki- tai lakritsikastiketta

Suklaa-lakritsikakku leivotaan näin:

  1. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa, välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi.
  3. Lisää munat ja keltuaiset yksitellen ja edelleen vatkaten.
  4. Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
  5. Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja kääntele ne lastalla taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Tasoita taikinan pinta lastalla.
  7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, testaa kypsyys tikulla.
  8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä 2–3 osaan.
  9. Levitä alimmalle kerrokselle puolet kirsikkahillosta.
  10. 10
    Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen sitruunarahka ja lakukastike. LIsää se hillokerroksen päälle.
  11. 11
    Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sillekin hilloa ja kermarahkaa. Nosta päälle kolmas kakkulevy. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista.
  12. 12
    Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa miedolla teholla ja mikrossa. Valuta suklaa kakun päälle. Viimeistele valuttamalla suklaakerroksen päälle lakukastiketta.

Vinkki! Voit jättää halutessasi lakritsijauheen ja lakritsikastikkeen pois ohjeesta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt